Fortis Bank

Fortis organiseert internationale Challenge en steunt SOS-Kinderdorpen

Medewerkerbetrokkenheid en steun aan weeskinderen

Afgelopen zaterdag overhandigde Jos Clijsters, lid van het Executive Committee van Fortis, een cheque ter waarde van ¤ 270.970,77 aan de internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. De overhandiging vond plaats tijdens een bijzonder weekend waarin Fortis een internationaal evenement organiseerde voor haar medewerkers: de Fortis Challenge.

Collega's uit 20 verschillende landen namen in Mayrhofen (Oostenrijk) deel aan de Fortis Challenge. Het programma bood uitdagingen op het gebied van outdoor sporten, strategie en intelligentie. Naast het verder versterken van de medewerkerbetrokkenheid en de bedrijfstrots, is het achterliggende doel Fortis onder medewerkers te positioneren als één internationale organisatie.

Fortis wilde met de Challenge tegelijkertijd invulling geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie. Jos Clijsters: "Wij hebben medewerkers die zich wilden aanmelden gevraagd fondsen te werven voor SOS-Kinderdorpen. De aanmeldingen waren enorm: 160 teams uit alle deelnemende landen hebben meegedaan aan de voorselectie. Uiteindelijk hebben we 75 teams kunnen uitnodigen voor de Challenge in Oostenrijk. Het enthousiasme van onze collega's om op slimme en creatieve wijze geld in te zamelen voor dit goede doel, was overweldigend."

"Wij zijn erg blij met dit initiatief van Fortis, ook namens alle SOS-kinderen en -gezinnen. Wat dit internationale teambuilding-evenement zo bijzonder maakt is dat u daarmee uw hand uitsteekt naar de kinderen van het SOS-kinderdorp Hemeiusi," aldus Richard Pichler, Secretaris-Generaal van SOS-Kinderdorpen Internationaal. "Het effect daarvan werkt niet alleen dit jaar door, maar ook nog in de komende 10 à 15 jaar. Als de kinderen na die periode het kinderdorp achter zich laten, hebben zij mede dankzij u een jeugd gehad, met een moeder en een opleiding waarmee ze aan hun eigen toekomst kunnen bouwen." De opbrengst van de Fortis Challenge wordt besteed aan de bouw van het SOS-kinderdorp Hemeiusi in Roemenië.

Het Fortis Challenge team dat de meeste fondsen wist te werven voor SOS-Kinderdorpen gaat later dit jaar naar Roemenië om er een reportage te maken over de inspanningen in Hemeiusi. Van het geld zal onder andere een Fortis gezinshuis en een activiteitencentrum worden gebouwd en zal een onderwijsprogramma worden gefinancierd.

Over SOS-Kinderdorpen:
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 60.000 weeskinderen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Over Fortis:
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 40,3 miljard (31/05/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

SOS-Kinderdorpen
Amsterdam:

+31 (0)20 512 16 76
info@soskinderdorpen.nl

Fortis
Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
pressroom@fortis.com