Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Erasmusspeld voor echtpaar Van Dorp

Het echtpaar L. van Dorp-Daane kreeg vrijdagavond 1 juni j.l. uit handen van Marco Rook, voorzitter deelgemeente IJsselmonde, de Erasmusspeld uitgereikt.

Het echtpaar Van Dorp, woonachtig in IJsselmonde, is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger voor de Gereformeerde Kerk van Rotterdam IJsselmonde. De heer L. van Dorp is ruim 35 jaar scriba en met korte onderbrekingen 28 jaar afgevaardigde geweest namens de Gereformeerde Kerk van IJsselmonde voor de classis Rotterdam. Daarnaast verzorgde de heer Van Dorp van 1974 tot en met 2006 de preekroosters voor de diensten op zondag voor de eigen predikant en de zondagen waarvoor geen eigen voorganger beschikbaar was. Verder verzorgde hij van 1990 tot en met 2006 de actualisering van de jaargids van de kerk.

Mevrouw J.G. van Dorp-Daane is ruim 23 jaar wijk- en bejaardenouderling geweest. Daarnaast heeft mevrouw Van Dorp al meer dan 40 jaar meegewerkt aan het verjaardagsfonds van de kerk. Tevens is het echtpaar Van Dorp van 1990 tot en met heden als vrijwilliger werkzaam in verpleeghuis Meerweide in IJsselmonde. Ze brengen de bewoners van Meerweide naar de kerk en helpen een handje mee tijdens allerlei activiteiten die voor de bewoners worden georganiseerd.