Gemeente Leeuwarden

Kaderbrief 2007 door college vastgesteld

Bron: gemeente Leeuwarden (05-06-2007) Het college van burgemeester en wethouders heeft de Kaderbrief 2007 vastgesteld. De kaderbrief is een belangrijk instrument van de raad bij de uitoefening van zijn kaderstellende taak. De raad geeft kaders aan die voor het college als uitgangspunt dienen voor het opstellen van de programmabegroting voor het komende jaar en de meerjarenraming voor de daarna volgende drie jaren.

De hoofdlijnen voor de Kaderbrief 2007 zijn op 23 april jl. in het richtinggevend debat door de gemeenteraad aangegeven. Het college heeft de uitkomsten van dit debat verwerkt in de Kaderbrief. Verder heeft het college bij het opstellen van de kaderbrief rekening gehouden met de uitvoering van het collegeprogramma, verplichtingen waaraan de gemeente moet voldoen en de mogelijkheid van cofinanciering.

Wat de gemeenteraad betreft moet de gemeente Leeuwarden zich de komende jaren richten op het voorkomen van problemen bij jongeren en het versterken van de stedelijke economie. Eventuele noodzakelijke bezuinigingen moeten gezocht worden in financieel technische maatregelen.

Het college van burgemeester en wethouders verwacht, bij continuering van het huidige beleid, vanaf 2011 een structureel begrotingstekort van EUR 2,2 miljoen. Bezuinigingen zijn volgens het college daarom nu al noodzakelijk. Om nieuw beleid mogelijk te maken zijn nog eens extra ombuigingen noodzakelijk.

De gemeenteraad bespreekt op 18 juni de Kaderbrief.