Gemeente Lansingerland


Veel werk voor Commissie Naamgeving
commissie straatnaam

In een snel groeiende gemeente komen er ook steeds meer straten, parken, sporthallen, bruggen en viaducten bij die allemaal een naam moeten krijgen.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onlangs de Commissie Naamgeving ingesteld. Deze commissie adviseert het college over de naamgeving in Lansingerland.

Straatnamen moeten aan tal van eisen voldoen. Niet alleen gaat het om de uitspreekbaarheid, maar ook om systematiek en registratieve verwerkbaarheid. Kennis over dit soort zaken moet in de commissie aanwezig zijn. De leden van de commissie zijn dan ook afkomstig uit verschillende vakdisciplines. Van archivaris en historicus tot neerlandicus en jurist. Daarnaast weten zij wat er speelt in Lansingerland, aangezien alle leden in Lansingerland, verdeeld over de kernen, wonen en/of werken.

De commissie, die in openbaarheid vergadert, is al hard aan het werk gegaan. Dit jaar moet zij bijvoorbeeld namen geven aan de straten in de wijk Wilderszijde, de Parkzoom en in Meerpolder Noord. straatnaam commissie

De leden van de Commissie Naamgeving Lansingerland:

Achterste rij (van links naar rechts): ArieJan Olree, Jef Dirker, Cees Huurman, Ruud Emous,

Onderste rij ( van links naar rechts): Henk Milius, Willem Leppink, Paul van Winden en Lydia Voogelaar. Afwezig: Ronald Grootveld.