Politie Haaglanden

Persberichten 5 juni

Haaglanden, 05-06-2007

Zes in één
Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar maakte het zaterdag 2 juni om 07.00 uur wel heel erg bont. De man reed met zijn auto over de Kurhausweg en had bij het verlaten van een parkeergarage zelfstandig de parkeerslagboom omhoog gedaan en reed daarna weg. Politieagenten zagen de man rijden en hielden hem staande.
Al snel bleek dat er veel mis was;

· De slagboom bleek vernield te zijn;

· De man verkeerde onder invloed (460 ugl.)
· Hij gaf op het politiebureau een valse naam op
· Hij reed met een ontzegging van de rijbevoegdheid
· Hij had een aantal XTC pillen op zak

· Hij stapte na heenzending doodleuk weer in zijn auto en werd daarna wederom aangehouden.
Politieagenten namen de auto van de man in beslag. Hij kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Boetes tijdens verkeerscontrole
Den Haag Politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de Douane hebben maandag 4 juni, tijdens een gezamenlijke actie in de omgeving van het havengebied van Scheveningen, 112 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controle is onder andere gelet op geldigheid van (verzekering)papieren, het dragen van een autogordel, handsfree bellen, het vervoeren van verdovende middelen of andere illegale spullen en het rijden onder invloed. In totaal zijn ondermeer 17 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, twee bekeuringen voor niet handsfree bellen, drie bekeuringen voor foutieve kinderzitjes, vier boetes voor een verlopen APK en tien bekeuringen voor het bij eerste verzoek weigeren een rijbewijs te laten zien. Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben plaatsgenomen. Het doel van de verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid van de deelnemers aan het verkeer en het handhaven van de openbare orde.

Beroofd van gsm
Den Haag - Een 20-jarige Haagse is maandagavond omstreeks 18.30 uur beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw liep al bellend over het Paul Krugerlaan toen zij plotseling voelde dat haar telefoon uit haar handen werd getrokken door een jongen op een scooter. Zij omschreef de man als een negroïde man van 15 tot 20 jaar oud en ongeveer 1m65 lang. Hij droeg een middelgrijze gewatteerde lange winterjas. De dader droeg geen helm en reed op een grijze scooter voorzien van een gele kentekenplaat. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest of meer weten over deze beroving zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met de anonieme meldlijn M. 0900-7000.

93-jarige vrouw gewond door val
Den Haag Een 93-jarige Haagse vrouw kwam maandag 4 juni omstreeks 14.30 uur ten val toen zij met haar boodschappenkarretje op pad was. Vermoedelijk is zij onwel geworden. De vrouw is met een gebroken pols naar het ziekenhuis vervoerd.

Steekpartij
Den Haag - Een 38-jarige Hagenaar raakte dinsdagmorgen 5 juni gewond bij een steekpartij. Omstreeks 00.15 uur meldde de man zich via de intercom bij een politiebureau en verklaarde even daarvoor op de Van Limburg Stirumstraat te zijn neergestoken door twee mannen. Het slachtoffer had steekwonden in zijn nek, in zijn onderarm en zijn duim. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Surveillerende agenten hielden maandagmorgen 4 juni omstreeks 10.15 uur een 29-jarige man uit Monster aan voor rijden onder invloed. Omdat de man op het Hoflandplein tegen het verkeer in linksaf de Herman Costerstraat inreed, controleerden de agenten hem. Vanwege de sterke alcohollucht die om de man heen hing, lieten de agenten hem een blaastest doen met als resultaat 1.030 ugl. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt waarna hij het politiebureau weer mocht verlaten.

De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Ruiten ingegooid
Den Haag - Drie Haagse jongeren (16 en 17 jaar oud) zijn op maandag 4 juni rond 23.30 uur aangehouden, omdat zij verdacht worden van het ingooien van ruiten op de Roemer Visscherstraat en het vernielen van een fiets op de Betje Wolfstraat. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld en de jongeren moesten de nacht op het politiebureau doorbrengen

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Een 52-jarige Rotterdammer moest een bezoek aan Den Haag duur bekopen. De man werd door surveillerende agenten staande gehouden omdat hij op zijn motorfiets door het rode licht was gereden. Controle van zijn gegevens wees uit dat de man niet in het bezit was van een (motor-)rijbewijs en dat zijn motor niet verzekerd was.De man is hierop overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hij bleek weliswaar in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar dit was ingevorderd en voor het besturen van een motor heeft hij nooit een rijbewijs gehaald. Ook stond de man gesignaleerd voor 14 dagen gevangenisstraf.

Navigeer naar thuis
Leidschendam Politieagenten reageerden 5 juni om 02.30 uur op een melding van een bewoner aan de Landlustlaan. Hij had glasgerinkel gehoord en zag twee personen bij een auto. De agenten troffen daar in de straat een auto met ingeslagen voorruit aan. Even later zagen zij in de omgeving een man die voldeed aan het signalement van de getuige en hielden de man staande. In een tas had de 19-jarige Zoetermeerder een zonnebril die thuishoorde in de auto met het ingeslagen raam. Ze hielden de man aan en vonden in zijn tas ook een navigatiesysteem. Ze stelden het navigeersysteem in op het adres dat onder thuis ingevoerd was. Zo kwamen ze uit bij ander een adres op de Landlustlaan, waar ze nog een auto aantroffen met ingeslagen voorruit. De eigenaar van de auto verklaarde dat het inderdaad zijn navigatiesysteem was. De Zoetermeerder zit nog vast voor nader verhoor.

Straatroven
Voorburg Een 65-jarige Voorburgse was op maandag 4 juni omstreeks 22.15 uur op het Klaverweide doelwit van een straatrover. De vrouw liep over het trottoir toen een man haar van achteren naderde en haar tas uit haar hand trok. Het slachtoffer had de dader kort daarvoor in de tramhalte Essesteijn zien zitten. Zij verstrekte de politie een duidelijk signalement. De politie stelt een onderzoek naar de dader in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Leidschendam Een 77-jarige Leidschendamse werd op maandag 4 juni om 22.20 uur beroofd van haar tas. Zij liep over de Zaagmolenstraat en zag een bromfietser met hoge snelheid voorbij rijden en verderop stoppen. Direct daarop werd zij door een jongeman beroofd van haar tas. Het slachtoffer kwam bij de beroving ten val en liep letsel aan haar hand en knie op. De dader rende naar de klaarstaande jongen op de bromfiets, sprong achterop, waarna het duo wegreed in de richting van de Damlaan. De politie roept getuigen van deze laffe beroving op zich te melden via 0900-8844.

Aanrijding Zijdeweg
Wassenaar Twee automobilisten dachten 5 juni om 12.30 uur allebei groen licht te hebben waardoor zij in botsing kwamen op de kruising van de Zijdeweg en de Rijksstraatweg. Beide autos hadden aanzienlijke schade, maar gelukkig raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Kauwtje met landingsproblemen
Wassenaar Een 45-jarige Wassenaarder zag 4 juni om 12.30 uur een zeer jong kauwtje aan de havenkade een landing proberen te maken. De landing mislukte en het diertje kwam in het water terecht. De man haalde het jonge dier uit het water en kon door middel van masseren en ondersteboven houden het water uit de longen laten lopen. De dierenambulance ontfermde zich daarna verder over de jonge kauw.

Gewond bij aanrijding
Rijswijk Twee personen raakten maandag 4 juni om 19.30 uur gewond bij een aanrijding op de Dick de Hoogstraat. De automobilisten zagen elkaar niet aankomen en konden een aanrijding niet meer voorkomen. Een bestuurder en een inzittende(leeftijd onbekend) raakten lichtgewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Beiden konden na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Snelheidscontrole
Rijswijk Bij een snelheidscontrole op de Generaal Spoorlaan op maandag 4 juni tussen 17.30 uur en 23.30 uur reden 23 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur terwijl 50 km per uur toegestaan is.
In totaal werden zeshonderdveertig voertuigen gecontroleerd.

Bromfietser negeert stopteken
Schipluiden Een agent zag 4 juni om 13.50 uur een bromfietser zonder helm over de Klaas Engelbrechtsweg rijden. De bromfietser negeerde echter het stopteken, wat resulteerde in een korte achtervolging. Even later kon de agent de 18-jarige jongen uit Kwintsheul tot stoppen dwingen om hem drie boetes te geven: voor het negeren van een stopteken, het niet dragen van een helm en het afplakken van een kentekenplaat.

Dronken de vrachtwagen in
Maasdijk De politie suste 5 juni om 01.50 uur een opstootje onder een aantal dronken bezoekers bij een eetgelegenheid aan de transportweg. Eén van de betrokkenen reed daarna met zijn vrachtwagen weg om zijn broer op halen. De nog aanwezige agenten lieten de man een alcoholtest afleggen met als resultaat 640 ugl. (De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. = 0,5 promille) Ze hielden de 39-jarige Duitser aan en brachten hem over naar het bureau.