Sparta (fietsenfabrikant)


Kamervragen over elektrische fiets

5 juni 2007

DEN HAAG Afgelopen vrijdag, 1 juni 2007, heeft een aantal beleidsmedewerkers en leden van de Tweede Kamer kennisgemaakt met de elektrische fiets. Doel van de door BOVAG en RAI Vereniging opgezette actie is de verhoging van het maximaal te besteden bedrag voor elektrische fietsen via een bedrijfsfietsenregeling naar 2.000,-.

Daarmee kan de inzet van de elektrische fiets voor woon-werkverkeer flink worden gestimuleerd, is de gedachte achter de actie. Na ontvangst met een kop koffie stond iedereen te popelen om de elektrische fietsen te testen. Met een flinke rit die onder meer door het Haagse Bos voerde, was dat prima mogelijk. Tweede-Kamerlid Rens Cramer (Christen Unie) was enthousiast: Het fietst moeiteloos, de inspanning is veel minder dan bij een gewone fiets. Hij houdt een elektrische fiets voor een maand op proef. Ik laat hem hier bij de Tweede Kamer staan, zodat medewerkers die dat willen er ook een ritje op kunnen maken.

Ook Tweede-Kamerlid Paul de Krom (VVD) was snel gewonnen voor de elektrische fiets. Hij zette de ondersteuning even uit tijdens de rit. Dan merk je het verschil pas goed. De Krom is van plan binnenkort samen met Rens Cramer schriftelijke kamervragen te gaan stellen over de uitbreiding van de fiscale stimulering van elektrische fietsen, zoals voorgesteld door BOVAG en RAI Vereniging.

Publicatie datum : 04-06-2007 (Bron: www.tweewieler.nl)

www.sparta.nl - copyright © 2006
SPARTA B.V., Apeldoorn - colofon & disclaimer
SPARTA B.V. is onderdeel van de Accell Group, een internationaal beursgenoteerd conglomeraat van vooraanstaande fietsfabrikanten. Accell Group - The Premier European Cycle Group