Gemeente Hengelo

Expositie De Zilveren Camera in stadhuis

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 18 juni is de beroemde expositie De Zilveren Camera in de stadhuishal te bezichtigen. Alle 172 prijswinnende en genomineerde foto's/series worden in de stadhuishal tentoongesteld. Tijdens de openingstijden van het stadhuis, van 8.30 tot 17.00 uur, kunt u de expositie bezoeken. De fotograaf Laurens Aaij won de Zilveren Camera 2006. De jury koos uit de 9147 inzendingen zijn foto unaniem tot winnaar van de 58^e editie van de fotoverkiezing. Aaij maakte de winnende foto eind oktober in het Friese Marrum, waar een kudde paarden door hoog water in de problemen kwam. Aaij portretteerde de dieren in nood vóór de reddingsactie.

Opening

Laurens Aay, de winnaar van de 'De Zilveren Camera', en Hans Kouwenhoven, voorzitter van de stichting 'De Zilveren Camera' openen de expositie op dinsdag 5 juni om 19.30 uur. U bent hierbij van harte uitgenodigd!

De winnende foto van de paarden in het Friese Marrum voor de reddingsactie.

De winnaar van de tweede prijs in de categorie buitenlands nieuws. Vulkaanuitbarsting Merapi, Indonesië: gebed om vulkaan gunstig te stemmen.