Persberichten Lekstroom, 14.20 uur

Utrecht, 03-06-2007

Rijden met ontzegging

NIEUWEGEIN Een 22-jarige automobilist uit Helmond is zaterdag in Nieuwegein betrapt achter het stuur van zijn auto terwijl hij een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Een agent zag de man omstreeks 08.10 uur over de Rijksweg A2 rijden met 120 kilometer per uur. Hij haalde hem in en ging iets langzamer rijden. Daarop haalde de verdachte rechts in, waarop hij een stopteken kreeg. De man bleek behalve de ontzegging ook nog een openstaande boete te hebben.

Vernielingen aan woning

NIEUWEGEIN Een 18-jarige man uit Nieuwegein is zaterdagochtend aangehouden op verdenking van de vernieling van twee ruitjes van een woning en een brievenbus aan de Utrechtsestraatweg. De politie kreeg omstreeks 06.30 uur een melding. Agenten zagen de verdachte lopen op de Herenweg. Hij voldeed aan het signalement en had bloed aan zijn handen en kleding. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek zo veel te hebben gedronken dat hij zich niets van het gebeurde kon herinneren.

Balletjespistool

NIEUWEGEIN Bij de politie kwam vrijdag 1 juni omstreeks 17.00 uur een melding binnen dat in het park Oudegein twee mannen met een pistool in het water aan het schieten waren. Agenten gingen er op af en troffen twee mannen aan uit Nieuwegein (27 en 31 jaar oud). Deze bleken aan het schieten met een zwart balletjespistool van de kermis. Ze mochten kiezen: een bekeuring of vrijwillig afstand doen van het wapen en kozen voor het laatste.

Dronken automobilist

NIEUWEGEIN Een dronken automobilist, een 43-jarige man uit Nieuwegein, moest in de nacht van vrijdag op zaterdag met twee politieautos worden klemgereden voordat hij wilde stoppen.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van een andere weggebruiker dat op de A.C. Verhoefweg een auto reed met een bestuurder die vermoedelijk te veel had gedronken. Agenten zagen de auto rijden en gaven een stopteken, maar daar reageerde de bestuurder niet op. Ook op het zwaailicht en de sirene kwam geen reactie. De automobilist bleef voortsukkelen en reed op een gegeven moment de middenberm op. Hij corrigeerde, reed een stukje achteruit en vervolgde zijn weg.

Daarop riepen de agenten de hulp in van collegas om de man klem te rijden. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de bestuurder een alcoholgehalte had van 760 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baldadigheid

HOUTEN Drie mannen uit Houten (23, 26 en 27 jaar oud) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor baldadigheid. De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding dat er stemmen werden gehoord in een hotel in aanbouw op de Hoofdveste. Buiten het hek stonden drie fietsen. Agenten gingen er naartoe en riepen de aanwezigen op om naar buiten te komen. Die reageerden daarop door iets naar buiten te gooien. Daarop gingen de agenten met een politiehond het terrein op en troffen de drie verdachten aan. Zij krijgen een bekeuring voor het negeren van een toegangsverbod.