Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Veelpleger slaat weer toe in winkel

Enschede

Op vrijdag 1 juni, omstreeks 18.20 uur, neemt een 40-jarige Enschedeër een fles drank mee zonder te betalen uit een supermarkt aan de Van Loenshof. De man wordt aangehouden door een personeelslid en wordt overgedragen aan de politie. De Enschedeër blijkt een zogenaamde veelpleger te zijn. Hij wordt ingesloten en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. (07-071500)

Getuigen gezocht van mishandeling

Oldenzaal

Een 47-jarige Oldenzaler doet bij de politie aangifte van mishandeling, wanneer hij op de Spoorstraat gewond bij kennis komt, nadat hij kennelijk enige tijd bewusteloos naast zijn fiets heeft gelegen. De Oldenzaler herinnert zich dat hij rond 01.45 uur is weggefietst bij een horecagelegenheid in Oldenzaal en dat hij ergens op de Spoorstraat nog 4 meisjes op de fiets is tegengekomen. Daarna houdt de film voor hem op. Wanneer hij bij kennis komt blijkt hij gewond te zijn aan hoofd en handen, is zijn bril verdwenen en zijn fiets beschadigd. De Oldenzaler vermoedt dat hij van zijn fiets is geslagen. De politie roept getuigen van dit voorval op zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Twente, afdeling Oldenzaal, via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-071747)

Joyrider veroorzaakt schade bij achtervolging

Enter Rijssen

Een 16-jarige man uit Rijssen neemt op zaterdag 2 juni, rond 02.00 uur, zonder toestemming de auto van zijn broer mee. Hij verkeert onder invloed van alcohol en negeert een stopteken van de politie. Bij de achtervolging die daarna ontstaat, botst de 16-jarige tegen twee geparkeerde auto's alsmede een politieauto.

De 16-jarige valt op wanneer hij op de Rijssenseweg in Enter rijdt zonder gebruik te maken van de voorgeschreven verlichting. De politie wil deze bestuurder controleren en geeft rijdend achter de door de 16-jarige bestuurde auto, een stopteken. Hieraan voldoet de bestuurder niet. Hij gaat er met hoge snelheid vandoor. Op de kruising Prins Bernhardstraat- Beatrixstraat neemt de bestuurder de bocht te ruim en botst tegen twee geparkeerde auto's. De bestuurder stopt niet, maar rijdt door richting Rijssen. Daar aangekomen loopt de rechter voorband van de velg. Dit hindert de joyrider niet om met een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Rijssen te rijden. De joyrider rijdt vervolgens langs een politieblokkade, door over de stoep te rijden maar wordt uiteindelijk klemgereden aan de Wijnand Zeeuwstraat. Hierbij rijdt de verdachte achteruit tegen een politieauto. Een ademanalyse gaf 255 ugl aan. (0,6 promille) Uiteraard was de 16-jarige joyrider niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. (07-071671 07-071672)

Slachtoffer aanrijding 25 mei alsnog overleden

Oldenzaal

De 62-jarige man die op 25 mei betrokken was bij een verkeersongeval op de Provinciale Rondweg, is op 2 juni in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Onderstaand cursief bericht werd eerder aan de media gezonden.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Oldenzaal

De politie zoekt getuigen die op vrijdag 25 mei om 14.00 uur een aanrijding op het fietspad van de Provinciale Rondweg in Oldenzaal hebben gezien.

Een 62-jarige hardloper uit Oldenzaal liep op het fietspad naast de Provinciale Rondweg, de N342, in de richting van woonwijk de Graven Esch. De 62-jarige man rende opeens naar de linkerzijde van het fietspad. Een 16-jarige bromfietser uit Oldenzaal, die achter de hardloper reed en in wilde halen, kon de 62-jarige niet meer ontwijken. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 62-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht..

Getuigen die de toedracht van de aanrijding kunnen verduidelijken, worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Oldenzaal, via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-068165)

Wandelaars moeten springen voor hun leven voor rallyrijder.

Holten

Verschillende wandelaars op de Menumsweg, onderdeel van de Pieterpadroute, moeten zaterdag 2 juni, rond 15.40 uur, springen voor hun leven wanneer een 34-jarige Rijssenaar in een rallyauto met zeer grote snelheid over het zandpad rijdt.

Verschillende wandelaars zien dat de bestuurder van een Volkswagen Golf, voorzien van diverse reclamestickers en een nummer, met grote snelheid over de Menumsweg te Holten rijdt. Enkele wandelaars moeten springen om de auto te ontwijken. Deze weg is een zandpad en maakt deel uit van de Pieterpadroute. Het is een smalle zandweg met aan beide zijden hoge bermen met hoge begroeiing. De weg wordt jaarlijks gebruikt voor een proeve in de Golden Tuliprally. Enkele getuigen verklaren dat de bestuurder met 120 kilometer per uur over deze weg rijdt. Vanwege de hoge snelheid kan niemand het kenteken van de Golf opnemen. Wel zien getuigen de reclame bestickering en het nummer op deze rallyauto. Aan de hand hiervan weet de gewaarschuwde politie de eigenaar van het voertuig te achterhalen. Bij het onderzoek blijkt dat de broer van de eigenaar de bestuurder is geweest. De 34-jarige man uit Rijssen verklaart deel te nemen aan de Golden Tuliprally en zegt op dat moment de route te hebben verkend. In opdracht van de officier van justitie wordt de Rijssenaar aangehouden en wordt zijn rijbewijs ingevorderd. De wandelaars hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling cq poging tot doodslag. De politie doet nader onderzoek. (07-071920)

Diverse alcomobilisten aangehouden.

Twente

Het afgelopen weekend zijn 13 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij ademanalyses bleek dat de uitslagen varieerden van 220 ugl (0.5 promille) tot 1015 ugl (2,3 promille) Hieronder waren 2 beginnende bestuurders. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd vanwege recidive. Er werden rijverboden uitgereikt variërend van 2 tot 12 uur Een van deze bestuurders, een 43-jarige man uit Enschede, bleek al 10 jaar zonder rijbewijs te rijden. Zijn rijbewijs was in 1997 reeds ongeldig verklaard. Een 40-jarige man uit Almelo die ook betrapt werd op rijden onder invloed bleek nog een boete te hebben openstaan van E 432. Deze werd door hem betaald.

Auto weggenomen na woninginbraak

Enschede

Bij een woninginbraak worden de sleutels gevonden van een auto. Deze auto, een zwarte Audi A4, voorzien van het kenteken 68-LL-GX wordt vervolgens weggenomen.

Op zondag 3 juni wordt tussen 03.00 uur en 08.45 uur ingebroken in een woning aan de Palembangstraat te Enschede. Bij de inbraak worden diverse goederen weggenomen, onder andere een plasmascherm. Ook vindt de dader(s) de sleutels van de auto van de bewoner. Deze auto werd ook meegenomen. De 28-jarige bewoner doet aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-072225)

Mishandeling in het Volkspark, getuigenoproep.

Enschede

Op zondag 3 juni rond 05.20 uur, mishandelen twee mannen een 29-jarige man uit Enschede. Zij schoppen en slaan hun slachtoffer. Na de mishandeling lopen de twee mannen verder het park in. Terwijl de gewaarschuwde politie met het slachtoffer staat te praten meldt zich een 34-jarige Enschedeër bij hen. Hij verklaart ook te zijn mishandeld door de beide mannen. De 34-jarige verklaart dat, terwijl hij mishandeld wordt, een meisje daarvan getuige is. Nadat zij iets tegen de mannen roept, wordt ook zij mishandeld door de mannen. Dit meisje is hierna weggefietst.

Het signalement van de daders: 1. ongeveer 1.80 meter lang, dik, machofiguur, dik hoofd, kaalgeschoren (haar begon weer te groeien) 2. 2. ongeveer 1.90 tot 1.94 lang, slank postuur en gezicht, donkerbruin kort geknipt haar. Beide mannen zijn rond de 30 jaar oud.

De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen, met name het genoemde mishandelde meisje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-072189)

Naam Chantal Westerhoff, Willem Falke: 053-4555588


---- --