Gemeente Assen



Campagne Assenaren financieel fit goed gestart

Assen, 4 juni 2007

Op 25 mei is de campagne Assenaren financieel fit van start gegaan. De campagne is erop gericht Assenaren financieel bewust te maken om zo problemen met schulden te voorkómen. Een campagneteam heeft folders verspreid en er stond een informatiekraam in het centrum.

Mensen reageerden over het algemeen erg positief op het onder de aandacht brengen van het onderwerp, ook in reactie op de mediaberichten over steeds vaker voorkomende problemen met schulden. Ruim 250 mensen hebben budgettips aangedragen. Over een paar weken worden de vijf beste tips beloond.

'Ga bewust om met je geld' is de boodschap van de actie. Weet wat je je kunt veroorloven en bedenk dat sparen veel goedkoper is dan lenen. Deze boodschap geldt eigenlijk voor alle groepen mensen, van jong tot oud. Ook in theatervoorstelling 'De Verleiding' staat deze boodschap centraal. In het najaar wordt de film getoond voor alle middelbare scholieren. Vrijdag heeft een proefpubliek van jongeren, gemeenteraadsleden en belangenorganisaties de voorstelling al kunnen zien.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Assen en de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB).

Hier vindt u informatie over de campagne en tips om uw eigen situatie eens goed te bekijken.