Gemeente Langedijk


2 juni 2007

Grote brand in Noord-Scharwoude

Op het Veilingterrein in Noord-Scharwoude is zaterdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. De brand ontstond bij een garagebedrijf en sloeg snel over naar belendende bedrijfspanden (een kledingverhuurbedrijf en een schilderbedrijf). Bij de brand is een dodelijk slachtoffer gevallen. Na reanimatie ter plaatse overleed het slachtoffer op weg naar het ziekenhuis. Ook zijn twee ambulanceverpleegkundigen gewond geraakt door het inademen van rook.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Tot ver in de avond hangt een rookwaas boven Langedijk. Metingen hebben uitgewezen dat in de rook geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De buurtbewoners zijn voor de zekerheid wel verzocht ramen en deuren te sluiten. Ter plaatse aanwezige politie heeft inzet gepleegd om met name kinderen naar binnen te begeleiden.

De brand is inmiddels meester. De bluswerkzaamheden zullen nog tot ver in de nacht voortduren.

Zondagmiddag 3 juni is er om 12.00 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden in het gemeentehuis aan de Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude. Bij de informatiebijeenkomst zijn een vertegenwoordiger van GHOR (Geneeskundige Hulpverlening Ongevallen en Rampen), brandweer en de burgemeester aanwezig.