Schapen kijken in Ermelo, een "wollig" dagje uit


ERMELO, 20070307 -- Schapen, heel veel schapen zijn er te zien op de Dag van het Schaap op 2 juni 2007 in Ermelo. Er zullen maar liefst vijftig schapenrassen te bewonderen zijn: van het kleinste ras ter wereld het Ouessantschaap tot de superbespierde Hollandse Texelaar en van de vriendelijke bewolde Ryeland tot het oeroude Jacobsschaap. Het is voor het eerst dat zóveel schapenrassen bijeen worden gebracht. De dieren zijn van dichtbij te bewonderen en zelfs te aaien. De schapenhouders staan er bij om informatie te geven over deze veelal unieke schapenrassen.

Maar er is meer...

Zo zal er het Nederlands Kampioenschap schapen scheren worden gehouden.
Dit is een uniek schouwspel waarbij het niet alleen gaat om het verbluffend hoge tempo maar ook om de manier waarop de beroepsscheerders schapen de jas uitdoen.

Heel spectaculair zijn de kampioenschappen schapen drijven met Border Collies. Deze honden zijn helemaal gefokt om de schapen daar te brengen waar de `handler' ze wil hebben. Er moeten verschillende "hindernissen" worden genomen en ook hierbij speelt de tijdfactor een rol.

Er is een markt waar diverse bedrijven en particulieren zijn aanwezig om mensen kennis te laten maken met hun producten en activiteiten.
Dit zijn niet alleen producten voor de schapenhouderij.
Er is aandacht voor kunst met een hoofdrol voor schapen, er komen mensen die mooie zelfgemaakte producten tonen van wol en vilt tentoonstellen, zowel bij hun kraam als op de modeshow.
Er is lamsvlees te proeven, schapenkaas en schapenijs en natuurlijk worden de kinderen ook niet vergeten.

Voor de kinderen worden op deze dag verschillende dingen georganiseerd. Er is een echte schminkartiest aanwezig om de kinderen om te toveren, een springkussen waarop de kinderen zich kunnen uitleven en diverse andere activiteiten.

Kortom, een heel bijzonder dagje uit, leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Het Hippisch Centrum, waar de Dag van het Schaap plaatsvindt, is gelegen aan de provinciale weg N302 tussen Harderwijk en de snelweg A1. De openingstijden zijn van 9.00 tot 16.30 uur. Bezoekers betalen zes euro entree, kinderen tot en met twaalf jaar slechts een euro. Parkeren is gratis.

Meer informatie vindt u op www.dagvanhetschaap.nl





Dag van het Schaap