Politie Haaglanden

extra persbericht 2 juni

Haaglanden, 02-06-2007

Bureau Leidschenveen-Ypenburg geopend

Vandaag, zaterdag 2 juni om 15.00 uur opende Burgemeester Drs Wim Deetman, Wethouder Sander Dekker en plaatsvervangend Korpschef Frank Paauw het nieuwe stadsdeelkantroor en politiebureau Leidschenveen-Ypenburg. Onder aanwezigheid van tal van genodigden uit ons Korps maar ook daarbuiten sprak zowel Deetman, Dekker en Paauw het aanwezige publiek toe.

Burgemeester Drs Wim Deetman roemde de vele energie en milieubesparende maatregelen van het nieuwe onderkomen. Zo gaan er pas lampen branden in het gebouw vanaf het moment dat er mensen in het kantoor zijn. Warme en energie worden opgeslagen in betonkernen. Wethouder Sander Dekker roemde de integrale samenwerking van de diverse commissies die dit gebouw mogelijk maakten. Blikvanger is de ooievaar bovenop het gebouw. Het is een baken in de wijk ook een onderdeel van het interne ventilatiesysteem.

Plaatsvervangend Korpschef Frank Paauw sprak zijn waardering uit voor het personeel van het voormalige Politiebureau Ypenburg waar het echte pioneerswerk begon. Met je voeten in een douchebak en met je rug tegen het keukenblok, zo startte enige jaren geleden de politiepost in de wijk in aanbouw. Nu enige jaren later ben ik trots dat we ook in deze vestiging het publiek op een waardige manier kunnen ontvangen en de collegas een werkplek hebben waar ze recht op hebben en waar ze terecht trots op kunnen zijn. Ik wens een ieder veel succes om ook van deze vestiging een succes te maken.

Buiten het bureau kon het aanwezige publiek genieten van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden een was er een teken-, kleur- en fotowedstrijd. Daarnaast werden circa 100 fietsen van een postcode voorzien. Bureau Werving en Selectie attendeerde het vele publiek op een leuke baan in ons Korps. Daarnaast waren er stands van slachtofferhulp, wijkorganisaties en verkeersbrigadiers. Hierna trok het personeel van het nieuwste Politiebureau van Haaglanden naar binnen om te beginnen aan hun eerste officiële werkdag. Tijdens de Landelijke Politiedag op 13 oktober kunnen de bewoners van Leidschenveen-Ypenburg het gebouw van binnen bekijken.