Gemeente Apeldoorn


Koninklijke Onderscheiding voor het echtpaar Brinkhoff-Morsink

De heer J. Brinkhoff (67) en mevrouw M.T.T.M. Brinkhoff-Morsink (64) ontvingen zaterdag 2 juni 2007 uit handen van loco-burgemeester R.T. Metz de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Marnix Internationale Dans.

Mevrouw Martha Brinkhoff is al vanaf 1972 als dansleidster betrokken bij Marnix Internationale Dans, voorheen Volksdansvereniging Marnix. Zij begeleidt zowel beginners als gevordenen en heeft een aantal nieuwe initiatieven ontwikkeld, zoals een dansgroep voor mensen die het qua gezondheid wat rustiger aan moeten doen, maar toch van volksdansen willen genieten. Vanaf 1989 is zij tevens leidster van de Nederlandse Dansgroep Marnix, een demonstratiegroep die optreedt in binnen- en buitenland.

De heer Jan Brinkhoff is sinds 1977 penningmeester bij Marnix, een vereniging met 100 leden. Hij houdt zich met diverse zaken bezig en zorgt ervoor dat Marnix financieel en bestuurlijk goed kan functioneren. De heer Brinkhoff heeft lange tijd ook de ledenadministratie bijgehouden.

Beide echtelieden zijn vanaf 1985 bestuurslid van het Apeldoorns Volksdans Overleg (AVO); de heer Brinkhoff is ook hier actief als penningmeester.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2-6-2007 14:09