Politie Gelderland-Midden

Politiemensen gewond bij conflict op Korenmarkt
Publicatiedatum: 2-6-2007 15:46:23

Arnhem - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee politiemensen gewond geraakt bij een conflict op de Korenmarkt in Arnhem. Eén van hen heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen in het gezicht.

Twee mannen zouden omstreeks half vijf enkele dames hebben lastig gevallen. Nadat de agenten de mannen hierover hadden aangesproken, vielen de mannen de vrouwen toch weer lastig. Hierbij zou één van de vrouwen door een 24-jarige Arnhemmer in haar gezicht geslagen zijn.

Toen de politie de partijen wilde scheiden, zou een 23-jarige Arnhemmer zich beledigend hebben geuit in de riching van de politie. Toen de verdachte daarvoor werd aangehouden zou de 24-jarige Arnhemmer zich hiermee bemoeid hebben. Hij zou twee politiemannen hebben geslagen en geschopt. Eén van de politieagenten is in ziekenhuis Rijnstate behandeld aan verwoningen in zijn gezicht. Tegen de verdachte werd pepperspray gebruikt, omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding. Volgens de agenten wilden enkele omstanders de politie te lijf gaan.

Naast de twee verdachten, zijn nog twee omstanders (21-jarige Rotterdammer en een 27-jarige Arnhemmer) aangehouden die zich bemoeiden met de aanhoudingen en niet voldeden aan het bevel van de politie. Volgens de politie was er drank in het spel.

De vier verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De 23- en 24-jarige Arnhemmers zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---

Kind in vijver gevallen

Publicatiedatum: 2-6-2007 15:40:02

Dieren - Een 2-jarig meisje is zaterdagmiddag in een vijver gevallen aan de Valkenlaan in Dieren.

Omstreeks 13.00 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer. Het kind was op een onbewaakt moment in de vijver terecht gekomen. Een traumaheli heeft het meisje met nog onbekend letsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---