Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 02-06-2007

Auto over de kop in sloot
ASSEN Vrijdagavond was een 45-jarige bestuurder uit Assen betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Laaghalerveen. De man zou met hoge snelheid in een bocht de macht over het stuur zijn verloren en raakte met zijn auto over de kop in een sloot. De bestuurder en zijn 11-jarige passagier uit Assen zijn ter controle naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Beiden bleken uiteindelijk ongedeerd te zijn. (BPS 07-145821)

Bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed EMMEN Vrijdagmiddag rond 14.30 uur raakten drie autos betrokken bij een aanrijding op de Hondsrugweg. Twee bestuurders (een 50-jarige man uit Enschede en een 28-jarige man uit Deventer) stonden achter elkaar te wachten voor de stoplichten. Een 29-jarige man uit Giethoorn kwam aanrijden en botste achterop de de 28-jarige man. Laatsgenoemde botste vervolgens achterop de man uit Enschede. De bestuurder uit Giethoorn heeft een hoofdwond opgelopen en is naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. In het voertuig van deze bestuurder zijn lege bierblikjes aangetroffen. Ook vonden agenten wit poeder, wat na onderzoek amfetamine bleek. In het ziekenhuis is van de verdachte bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed heeft deelgenomen aan het verkeer. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-145731)

Maaibalk vast onder viaduct; tractor kantelt
BEILEN Een 19-jarige jongen uit Harderwijk heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur een hersenschudding opgelopen aan de Smalbroek. De jongeman bestuurde een tractor met daaraan een maaibalk om bermen mee te maaien. Hij kwam vannuit Spier en reed in de richting van Beilen. De maaibalk is tegen het viaduct aangekomen, waardoor de balk klem kwam te zitten tussen het wegdek en het viaduct. Hierdoor is de tractor gekanteld. De bestuurder is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht en mocht later die avond weer naar huis. De tractor en de maaibalk zijn afgesleept. Het wegdek is schoongemaakt en gerepareerd. (BPS 07-145775)

Fietser geeft valse naam op
ASSEN Agenten hebben vrijdagavond aan de Rolderhoofdweg een jongen bekeurd wegens het fietsen zonder licht. De fietser gaf een valse naam op en kreeg hiervoor een bekeuring. Uiteindelijk bleek het te gaan om een 14-jarige jongen uit Assen. (BPS 07-145786)

Politie vordert rijbewijs in van hardrijder
EMMEN Agenten hebben vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Emmen. Hij reed met hoge snelheid op de Hondsrugweg en ging tussen Noorbarge en Bargeres rechts inhalen. Na correctie reed de man 101 km/uur. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-145824)

Politie schrijft diverse processen-verbaal uit
ASSEN Tijdens een surveillancedienst hebben agenten op diverse plaatsen in Assen bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder meer gecontroleerd bij diverse hangplekken voor jongeren, maar er werd geen overlast geconstateerd. Er zijn verbalen uitgeschreven voor het parkeren op een invalideplaats zonder kaart (3x), het rijden op een fietspad met een auto (1x), het rijden zonder geldig rijbewijs (E) (2x), het niet opvolgen van de verplichte rijrichting bij de Industrieweg rechtsaf naar de Europaweg Noord en bij Peelo rechtsaf de M.L. Kingweg op (10x) en voor het bromfietsen zonder helm (2x). (NPS 07-145840)

Twee mannen aangehouden wegens diefstal tas
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee 30-jarige mannen uit Hoogeveen aangehouden wegens diefstal van een tas. De mannen zouden op de Hoofdstraat de tas van een 53-jarige vrouw hebben gestolen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De vrouw doet aangifte. (BPS 07-145901)

Man aangehouden wegens vernieling van auto
EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 67-jarige man uit Emmen aangehouden. Een 26-jarige man uti Emmen reed met zijn vriendin door de W. Frielingstraat. De 67-jarige verdachte vond dat de jongeman te hard door de straat reed en gooide een beker naar de auto. Hierdoor kwam er een deuk in de motorkap, in het spatbord en een barst in het raam. Er is een woordwisseling ontstaan tussen beide mannen, maar de 26-jarige jongen is uiteindelijk weggegaan. Hij heeft de politie gebeld. De verdachte is aangehouden wegens vernieling en is verhoord. Hij kreeg een boete en een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-145773)

Jongens vallen meiden lastig op A28
VRIES De politie heeft vrijdagavond drie jongens van 17, 18 en 19 jaar uit Assen aangehouden. Twee meiden van 20 en 21 jaar uit Assen kwamen vanuit Groningen en reden op de A28 richting Assen. Ter hoogte van Vries haalden zij een auto in met daarin de drie verdachten. De jongens haalden de meiden weer in en gingen plotseling snelheid minderen. Hierdoor moesten de dames afremmen. Zij hebben de jongens weer ingehaald, maar werden nogmaals door de verdachten van rechts via de vluchtstrook ingehaald. De jongens gooiden meerdere keren iets tegen de auto, mogelijk steentjes. Beide bestuurders namen de afslag Assen-Noord en de meiden hebben het kenteken van de auto genoteerd en de politie gebeld via 112. Agenten wis en de verdachten in Assen aan te houden. Zij zijn ingesloten voor verhoor en er is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder kreeg in ieder geval een boete van 200,- wegens het rijden op de vluchtstrook zonder geldige reden. (BPS 07-145844)

Man ingesloten op verdenking van bedreiging
HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdag een 26-jarige man en een 31-jarige man ut Hoogeveen aangehouden. De twee worden verdacht van bedreiging en vernieling. De 26-jarige man zou het raam van een voordeur hebben vernield aan de Vink en een 27-jarige man uit Hoogeveen hebben bedreigd. De 31-jarige man mocht na verhoor weer naar huis. De 26-jarige verdachte is ingesloten. Het motief is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-145761)

Verdachte aangehouden wegens mishandeling
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Assen aangehouden wegens mishandeling. Hij zou bij een ruzie op de Brinkstraat een 17-jarige jongen uit Glane hebben geschopt en geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-145894)

Huiselijk geweld
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man uit assen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 30-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-145895)

Melding van mishandeling leidt tot aanhouding

EMMEN De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een mishandeling op de Wilheminastraat. Ter plaatse troffen agenten zes jongeren aan. Eén van hen, een 22-jarige jongen uit Emmer Compascuum, zou in zijn gezicht zijn geslagen door twee jongens. Hij had een bebloed gezicht. De agenten zijn op basis van het signalement op zoek gegaan naar de verdachten en hebben kort daarna op de Hoofdstraat twee 25-jarige jongens uit Aalden en Nieuw Amsterdam aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De jongen uit Aalden zat ook onder het bloed en bleek na controle een gebroken neus te hebben. De 22-jarige aangever had een gekneusde neus. De politie heeft de zaak in onderzoek. (BPS 07-145912)

Zes fietsers bekeurd
HOOGEVEEN Tijdens een controle hebben agenten zes fietsers bekeurd in de Hoofdstraat omdat daar voor dat moment een fietsverbod gold. (BPS 07-145811)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.