Nederlandse Tafeltennisbond


Kelly van Zon succesvol op Slowaakse Open

02-06-2007

In de damesklasse 7 behaalde Kelly van Zon tijdens de Slowaakse Open Kampioenschappen 2007 voor sporters met een beperking op overtuigende wijze een gouden medaille.

In de eerste poule wedstrijd trof Kelly Anne Barneoud uit Frankrijk. Kelly van Zon zocht direct de aanval en Barneoud liep constant achter de feiten aan (3-0 winst).

In de tweede wedstrijd had Kelly van Zon weinig moeite met de lange noppen van Katarzyna Pitry uit Polen. In de tweede game speelde Kelly foutloos en won met 11-1. De 3-0 winst was een juiste afspiegeling van de verhoudingen.

In de halve finale werd afgerekend met Michaela Maurerova. De Slowaakse had geen antwoord op de service variatie en fh versnelling van Kelly van Zon (3-0 winst).

In de finale was Giselle Munoz uit Argentinië haar tegenstandster (nummer 4 op de wereldranglijst). Kelly van Zon nam gelijk het initiatief en was ook in de rally de meerdere (11-6 winst eerste game). In de tweede game nam de Argentijnse het initiatief over en Kelly kwam achter met 6-2. Daarna speelde Kelly tactisch sterk door te variëren in eerste aanval. De tweede game ging alsnog met 11-8 naar Kelly. In het begin van de derde game was het verschil gering. Daarna trok Kelly van Zon het initiatief naar zich toe en speelde zij regelmatig de versnelling. Munoz had hierop geen antwoord en beperkte zich tot het op tafel houden van de bal. Kelly van Zon zette nog een keer aan en won met 11-9 de derde game. Zonder gameverlies behaalde Kelly het goud.