Politie Zeeland


---

O-1871-2007 Rijden onder invloed van drugs
Gisteravond omstreeks 22.00 uur is een 35-jarige man uit Zierikzee door de Zeeuwse politie aangehouden.
Hij reed in zijn auto over de N59 in Nieuwerkerk. Daarbij maakte hij gebruik van de totale weg, en niet alleen van zijn eigen weghelft. Surveillerende agenten wilden hem op zijn rijgedrag aanspreken en lieten de man stoppen. Bij het opvragen van zijn gegevens bleek dat hij nog een aantal boetes had openstaan. De man gaf zelf aan dat hij verdovende middelen bij zich had. Bij hem is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs in zijn auto reed. Bij onderzoek aan zijn auto bleek dat de man een flinke deuk had aan de voorkant van zijn auto. De man verklaarde dat hij tegen een lantaarnpaal was aangereden in Zierikzee. Dit wordt nog nader onderzocht.

O-1872-2007 Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist
Gisteravond rond 22.12 uur is het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit de gemeente St. Maartensdijk door de Zeeuwse politie ingenomen.
De man reed over de Nijverheidsweg in St. Maartensdijk en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan.
Op de Beestenmarkt in Goes werd vanmorgen rond 05.19 uur een 19-jarige Yersenaar betrapt op het rijden onder invloed.
Hij had bijna vijf keer teveel gedronken en bleek ook nog eens geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
O-1873-2007 Resultaten aangekondigde controle
In het politiedistrict Oosterscheldebekken is vannacht een alcoholcontrole gehouden die van tevoren was aangekondigd.
In totaal zijn er 338 blaastesten afgelegd door automobilisten. In St. Maartensdijk werd een automobilist betrapt die bijna drie keer teveel had gedronken (Zie bericht hierboven) en in St. Annaland, op de Oude Zeedijk, werd een automobilist bekeurd die net teveel gedronken had. Ook op de Molendijk in dezelfde plaats werd een automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed. (Hij had anderhalf keer teveel gedronken).
O-1874-2007 Resultaten aangekondigde snelheidscontrole
Op Schouwen Duiveland is gisteren op snelheid gecontroleerd door de politie.
Deze controle was van tevoren aangekondigd en hieronder volgen de resultaten.
Burgh Haamstede, N57: passanten: 759, overtredingen: 50
Bruinisse, Zandweg: passanten: 81, overtredingen: 6
Bruinisse, N59: passanten: 351, overtredingen: 0
Bruinisse, Molenweg: passanten: 136, overtredingen: 18

Z-1875-2007 Meisje verwondt agent
Omstreeks 00.15 uur vannacht is, tijdens de Meerminnenfeesten in Waterlandkerkje, een 18-jarige man uit Breskens aangehouden.
Voor de neus van surveillerende agenten gaf de man een bezoekster van het feest een klap in het gezicht. De man werd hierop aangehouden. Direct na zijn aanhouding begon de 15-jarige vriendin van de man zich te bemoeien met de gang van zaken en zij deelde, met haar handtas, een klap uit aan één van de agenten. Deze kwam ten val en brak een kies. De vriendin gaf, toen de agent op de grond lag, ook nog eens trappen tegen het lichaam van de agent. Het meisje is door de andere agent tegen de grond gewerkt en liep hierbij een bloedneus op. Zij werd ook aangehouden en samen met haar vriend naar het politiebureau overgebracht. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --