Politie Gelderland-Zuid

Fietsendief betrapt bij verstopte fiets

Nijmegen, 02-06-2007 o Vrijdagmiddag is een 26-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De politie kreeg rond 14.00 uur een melding van een fietsendiefstal. Een getuige had gezien dat een vrouw een fiets vanaf de Molenweg naar de Zonstraat bracht en daar in de struiken verstopte. Vervolgens stapte de vrouw bij iemand in een auto en ze reden weg.

Ter plaatse zagen agenten de fiets inderdaad in de struiken liggen. Omdat de mogelijkheid bestond dat de vrouw terug zou komen om de fiets op te halen, zochten zij in de omgeving naar de vrouw. Na enige tijd kwam een auto aanrijden die voldeed aan het opgegeven signalement. De auto stopte ter hoogte van de verstopte fiets. Agenten wilden poolshoogte nemen toen de auto ineens hard achteruit wegreed. Zij blokkeerden de auto vervolgens om een vluchtpoging te voorkomen.

De vrouwelijke bijrijder, een 26-jarige vrouw uit Nijmegen, bekende de fietsendiefstal en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de fiets niet beschadigd was en het slot van de fiets niet was opengebroken, hebben agenten de fiets weer terug gezet in de fietsenstalling op de Molenweg. (12)