FNV KIEM



Principe-akkoord Grafimedia cao bereikt: loonstijging van 8,25%

Afgelopen weken hebben de bonden FNV KIEM, CNV Media en De Unie de druk op de werkgevers in de grafische sector flink opgevoerd, nadat deze de cao-onderhandelingen abrupt hebben afgebroken. De bonden hebben een groot aantal bedrijven bezocht, daar pamfletten uitgedeeld en hiermee bereikten zij duizenden werknemers.

Andere belangrijke punten in het akkooord zijn: De vereenvoudigde Arbeidstijdenwet gaat niet gelden in de grafimedia sector. Extreem lange werkdagen en -weken zijn hierdoor niet mogelijk. De nieuwe reorganisatieregeling is toekomstbestendig en eerlijker, de failissementsregeling blijft gelden. Senioren kunnen korter werken: 2 jaar voordat men stopt kan de werknemer 80% werken, tegen 90% salaris en 100% pensioenpremie, de zogenaamde 80/90/100-regeling.

Bent u tevreden over deze loonstijging? Stem op onze poll en laat het ons weten.

Woensdag 30 mei hebben de werkgevers en bonden tijdens de negende onderhandelingsronde overeenstemming bereikt over de grafimedia cao. De 45.000 werknemers die onder deze driejarige cao vallen, krijgen een loonsverhoging van 8,25% als volgt verdeeld: per 1 juli 2007, 1 juli 2008 en 1 juli 2009 stijgen de lonen met 2,75%.