Ingezonden persbericht

2 juni: Protestfietstocht tegen doortrekking A15

Milieudefensie organiseert in samenwerking met lokale milieu- en bewonersgroepen een actie tegen de dreigende doortrekking van de snelweg A15. De doortrekking gaat ten koste van het prachtige landschap in de Overbetuwe/Liemers (tussen Arnhem en Nijmegen) en zal nog meer verkeer oproepen, met veel nadelige gevolgen. De actie omvat een demonstratieve fietstocht, met een korte manifestatie bij Boerenhoek met muziek, debat en (ook leuk voor kinderen!) het ingraven van een heuse tijdscapsule met boodschappen aan het nageslacht. Start 10.00 NS-station Zevenaar; 11.00 manifestatie bij Rijnstrangenweg 3, Groessen (géén parkeergelegenheid); 13.00 einde fietstocht bij De Panoven (800 m vanaf NS station Zevenaar). Aansluitend vindt bij deze oude steenfabriek van 13.30 - ca. 16.30 de Algemene Ledenvergadering van Milieudefensie plaats.
Meer informatie en opgeven voor de actie en/of de ledenvergadering:
service@milieudefensie.nl, 020 6262620. Milieudefensie heeft voor de protestfietstocht een aantal fietsen klaarstaan. Deze zijn gratis, wel even reserveren.

Voor wie aanstaande zaterdag 2 juni naar de protestfietstocht tegen doortrekking van de A15 en/of de Milieudefensie-ALV wil gaan: er rijden dan geen treinen rijden tussen Arnhem en Zevenaar. Dat betekent dus eerder vertrekken i.v.m. langere reistijd.

Verder doen zaterdagavond 2 juni weer veel Nijmeegse cafe's mee aan de Nacht van de Fooi: een landelijk initiatief waarbij alle fooien worden gedoneerd aan een ontwikkelingsproject!

Alex de Meijer
Secretaris Milieudefensie Nijmegen