Gemeente Hardenberg

Dag van de Bouw: bouwen aan de toekomst

Bouwplaats Centrumplan De Markt open voor publiek

Vrijdag 25 mei 2007

Op zaterdag 2 juni vindt ook in Hardenberg de Dag van de Bouw plaats. Op de dag van de bouw laat bouwend Nederland zien wat werken in de bouw inhoudt en geven bouwers de unieke kans om een kijkje achter de bouwhekken te nemen. Tijdens de Dag van de Bouw is Centrumplan De Markt tussen 12.00 en 18.00 uur open voor publiek en staat het centrum van de stad bol van de activiteiten zodat bezoekers een voorproefje krijgen van Hardenberg in 2008.

Achter de bouwhekken van Centrumplan De Markt in Hardenberg wordt momenteel een intiem marktplein gecreëerd, temidden van drie winkel- en woongebouwen. Tijdens de Dag van de Bouw geven de gezamenlijke bouwers Dura Vermeer, Van Dijk Bouw en Oude Lenferink tussen 12.00 en 18.00 uur doorlopend rondleidingen over de indrukwekkende bouwplaats van Centrumplan De Markt. In de tent die naast de bouwplaats staat, krijgen bezoekers informatie over de diverse projecten uit het Masterplan Centrum Hardenberg én over het werken in de bouw.

Naast de openstelling van de bouwplaats, is er tijdens de Dag van de Bouw van alles te beleven in het centrum van Hardenberg en staat de stad bol van de activiteiten. Als afsluiting van het WK Dammen, de start van het zomerseizoen én de Dag van de Bouw, treden in het centrum van Hardenberg op diverse podia internationale muziek- en dansgroepen op tijdens het Wereldfestival dat Theater de Voorveghter in samenwerking met Overijssel op Straat organiseert.

Voor scholieren die later in de bouw aan het werk willen, gaat de bouwplaats op vrijdag 1 juni al open. Tussen 09.00 en 15.30 uur krijgen de leerlingen van HACO en Fundeon een rondleiding over de bouwplaats.

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de campagne De Bouw maakt het en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar kregen de 35.000 bezoekers een gevarieerde indruk van hetgeen de sector te bieden heeft, op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit. Het succes van vorig jaar is reden voor Bouwend Nederland om nu voor de tweede keer een landelijke open dag van de bouw te organiseren.