Verantwoord stappen: derde editie Nacht van de Fooi


GRONINGEN, NIJMEGEN, ROTTERDAM, UTRECHT, DELFT, BREDA, AMSTERDAM, 20070313 -- Op 2 juni 2007 vindt de derde editie van de Nacht van de Fooi plaats. Deze hele dag en nacht staat in het teken van stappen voor de arme landen. In zeven steden gaat van een groot aantal horecagelegenheden alle fooi naar duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Na het succes van de voorgaande edities in Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Den Haag staan dit jaar ook Delft (ipv Den Haag), Breda en Amsterdam geheel in het teken van het motto: "Keep the Change, Change the World".

De Nacht van de Fooi is een initiatief van studenten die op een positieve manier de problematiek van de arme landen onder de aandacht willen brengen. De opbrengst van de Nacht van de Fooi komt ten goede aan projecten die gericht zijn op duurzame ontwikkeling. Kleinschalige projecten in onder meer Nepal, Afghanistan, Oeganda en Bolivia kunnen met een relatief klein bedrag een wezenlijk verschil maken voor de lokale bevolking. Microfinanciering, duurzame landbouw en het plaatsen van waterzuiveraars zijn een greep uit de initiatieven waar de horecabezoeker aan bij kan dragen.

De Nacht van de Fooi wordt gesteund door de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking ICCO, die alle fooi net als vorig jaar jaar weer verdubbelt. Tijdens de tweede editie van de Nacht van de Fooi brachten de bezoekers van ruim 400 horecagelegenheden in totaal ¤ 70.000 op. Dit jaar komt daar een groot aantal horecagelegenheden bij, dus dat belooft veel goeds!

In 2005 organiseerden vier Groningse studenten de eerste Nacht van de Fooi en haalden toen ¤ 8000 op. Vorig jaar meldden vrijwilligers in vier nieuwe steden zich aan om ook in hun stad dit feestelijke evenement voor de arme landen te organiseren. Café's en restaurants maakten er een speciale dag van met bijpassende optredens, hapjes en muziek.





Ingezonden persbericht