Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The history of the great electronic beats

Beeldend kunstenaar en illustrator Bram Schinkel (27) exposeert vanaf 2 juni 2007 met een expres- sionistische weergave van de geschiedenis van de housemuziek. In een indrukwekkende reeks doeken (31 meter) geeft Schinkel zijn visie op deze invloedrijke kunststroming. Hij is hiermee een van de eersten die op deze wijze aandacht besteedt aan de dance scene.

De house muziek is ontstaan rond 1970, heeft veel gedaanten aangenomen en uiteindelijk de dance cultuur voortgebracht. De dance scene is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle muziekculturen in Europa. Op evenementen als het Free Your Mind Festival, Mystery Land en het Defqon.1 Festival komen jaarlijks tienduizenden dansliefhebbers bijeen. Schinkel wil met zijn doeken laten zien dat de dance cultuur meer omvat dan alleen een leuke avond dansen op Electronische muziek:`de housemuziek, maar ook de hele cultuur eromheen is voortdurend in beweging, deze beweging wil ik in mijn doeken laten zien. De dance scene is een remix-cultuur: veel verschillende stromingen zijn samengesmolten tot een nieuwe stijl. Ook deze eclectiek wil ik in mijn werk uitbeelden'.Schinkel zal op verschillende grote festivals met zijn werk exposeren. Hiermee wil hij de beedende kunst wegtrekken uit stoffige musea en brengen in de belevings wereld van jongeren. Aanstaande zaterdag zal de eerste expositie plaats vinden in Arnhem op het Free Your Mind Festival, daarna volgen onder meer het Indian Summer Festival in Broek op Langedijk, Defqon.1 op Almere-Strand, Rockit Open Air op de Maarsseveense Plassen en Mystery Land op het voormalige Floriadeterein.

Na het festivalseizoen zullen de doeken geveild worden op de website van dance4life (www.dance4life.nl). De opbrengst zal volledig ten goede komen aan deze organisatie die zich inzet voor de bestrijding van hiv en aids. Van Straaten uit Boesingheliede is bereid gevonden de kunstwerken te printen.