Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 30 mei 2007
Plaats Nieuw Bergen

Zaterdag 2 juni
Provinciale brandweerwedstrijden in Bergen

Zaterdag 2 juni vinden in de gemeente Bergen provinciale brandweerwedstrijden Tankautospuit Hoge Druk (TAS-HD) plaats. Aan deze wedstrijden nemen tien korpsen uit de regio Zuid Nederland deel: acht uit Limburg, een korps uit Brabant en een uit de provincie Zeeland. De wedstrijden zijn georganiseerd door het brandweerkorps Bergen.

De korpsen die op de eerste tot en met de derde plaats eindigen gaan door naar de volgende ronde op gewestelijk niveau, de drie winnaars van deze wedstrijden strijden voor het landelijk kampioenschap.

Juryleden van andere brandweerkorpsen toetsen de vakbekwaamheid van de deelnemende korpsen én van elke brandweerman- en vrouw. Hierbij spelen vaardigheden, competenties en samenwerking een grote rol. En hoewel de spanning tijdens de wedstrijd niet vergelijkbaar is met een daadwerkelijke inzet, is deze niet minder groot.

U bent van harte welkom bij deze wedstrijden. Vanaf 08.00 uur verzamelen de deelnemende korpsen zich bij de brandweerkazerne in Nieuw Bergen, industrieterrein De Flammert 1026. De locatie van de wedstrijd is nog geheim zodat geen van de deelnemende korpsen een voordeel heeft. De wedstrijd duurt tot omstreeks 18.00 uur, de prijsuitreiking is om 19.00 uur in de brandweerkazerne.

U bent van harte welkom de provinciale brandweerwedstrijden bij te wonen.