Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nominaties Reizigersprijs

De jaarlijkse Reizigersprijs van ROVER, die zaterdag voor de zestiende keer wordt uitgereikt, heeft dit jaar als thema: de reiziger centraal. Diverse reizigers gaven gehoor aan de oproep om projecten voor te dragen. Na de beoordeling van de projecten was de jury van mening dat het centraal stellen van de reiziger nog helemaal geen gemeengoed is bij OV-bedrijven. Opvallend is dan ook dat dit jaar geen enkel OV-bedrijf genomineerd is.

De jury bestond uit: Jeltje van Nieuwenhoven, OV-Ambassadeur; Joep ten Brink, Marketing Adviseur, KlantCentraal; Wytze Schouten, Communicatie-adviseur, Stichting OPC; Liesbeth Alferink, bestuurslid ROVER.

De jury heeft de ruim 20 inzendingen beoordeeld. Het centraal stellen van de reiziger (er is werkelijk gedacht vanuit de reiziger) en het willen 'plezieren' van de reiziger waren de belangrijkste beoordelingscriteria. Verder is bekeken of het een project betreft waarop de reiziger zit te wachten, of het project zich richt op en/of zinvol is voor een grote groep reizigers, of het overdraagbaar en/of navolgbaar is voor andere organisaties en of de vorm van het project past bij het doel ervan.

Op basis hiervan nomineerde de jury drie projecten, die naar het oordeel van de jury voortzetting en navolging verdienen:

-OV Fiets, 'een juweel van een dienst', aldus een van de kandidaatstellers. Al jaren een bestseller, die steeds verder uitbreidt, niet alleen op treinstations, maar ook elders in OV-land.

-Gemeente Wageningen, lichtgevende tegels van en naar het busstation. Heel origineel, vanuit de reiziger gedacht en eigenlijk heel simpel. Gemak dient de mens.

-Gemeente Zutphen, gratis bewaakte fietsenstalling bij het station. Veel treinreizigers komen met de fiets naar het station. Een grote, bewaakte fietsenstalling is dan erg prettig. De gemeente zorgde ervoor dat stallen gratis is: laagdrempelig voor de gebruiker en het ruimt zo lekker op rondom het station, aldus de gemeente. Iedereen blij.

De uiteindelijke prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering van ROVER, zaterdag aanstaande, in Zwolle. Juryvoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven zal de prijs om 15.30 uur uitreiken.

Pagina geplaatst: 29 mei 2007

Adresgegevens van ROVER
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51