LLiNK

Rotterdam, 29 mei 2007


- PERSBERICHT -

Start nieuw tv-programma LLiNK in Natura

Over de passie, schoonheid en smaak van de natuur in Nederland

LLiNK in Natura is een nieuw tv-programma over alles wat de natuur in Nederland te bieden heeft. Vanaf Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd volgt presentator Bas Westerweel de natuur en het biologische boerenleven op de voet. In aflevering 1 maken we kennis met een aantal spraakmakende bewoners van het landgoed: jachtopziener Herman, boer Arno, schapenfokkers Frans en Conny en natuurlijk baron en barones Van Verschuer. Bas proeft vandaag het lekkerste witte goud van de Hollandse velden. LLiNK in Natura is vanaf zaterdag 2 juni dertien weken lang te zien om 19.00 uur bij LLiNK op Nederland 2.

Verder nemen we een kijkje in Drenthe bij de kudde van Anloo. Het imposante uiterlijk van de schotse hooglandrunderen strookt niet met hun karakter; ze zijn zo mak als een lammetje. Zondag 3 juni aanstaande is het landelijke aspergedag. Een mooie aanleiding voor Bas om te onderzoeken wat het geheim is achter het witte goud, de asperge. Hij doet dit bij een bijzondere biologische aspergeboer in Brabant.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en -filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,