Digitale Gemeente Houten

Meer dan 100 deelnemers aan de truckerdag op zaterdag 2 juni!

woensdag 23 mei 2007 - Bron: Rode Kruis Houten

Voor de derde keer organiseren Rotaryclub Houten en afdeling Houten van het Rode Kruis de tourtocht voor mensen met een beperking. Voor het gebouw van de firma Heineken op het Rondeel zal burgemeester Lamers om 11.00 uur het startsein geven voor een tocht die voert door alle woonkernen van Houten. Langs de route worden weer veel belangstellenden verwacht.

De route van ongeveer 42 km is dit jaar als volgt: vanaf het Rondeel steken de trucks De Staart over en rijden via De Rede (industrieterrein Meerpaal) de Rondweg op en via de Schalkwijkseweg naar Schalkwijk. Daar gaat de colonne rechtsaf de Jhr, Ramweg op en over de Lange Uitweg richting Tull en t Waal. In Tull en t Waal linksaf de Lekdijk op en via een stukje Lange Uitweg rechtsaf de Achterdijk op. Vervolgens Pothuizerweg, Zuwedijk en dan het kanaal over richting t Goy over de Beusichemseweg. Voorbij t Goy volgt men linksaf de Wickenburghseweg en gaat aan het einde rechtsaf de Tiendweg op en zo weer naar de Rondweg.. Rechtsaf over de oostelijke Rondweg naar de Koppeling die gevolgd wordt tot voorbij Praxis. Hier rijdt de optocht rechtsaf de Dorpsstraat in. In het Oude Dorp wordt een kleine route gevolgd vanaf de Dorpsstraat, Koningin Emmaweg, Koningin Wilhelminaweg, Herenweg en via De Poort naar de Rondweg en dan rechtsaf weer naar het Rondeel.

Enkele punten in de route die tijdens de doortocht mogelijk enkele minuten hinder opleveren zijn (tijdstippen bij benadering):
* Kruising De Staart De Rede, doorkomsttijd 11.15 uur;
* Schalkwijk: Jhr. Ramweg Lange Uitweg, 11.45 u.;
* Waalseweg in Tull en t Waal, 12.00 u.;

* Lekdijk Oost bij afslag Tull en t Waal / Lange Uitweg, 12.25 u.;
* Achterdijk en Pothuizerweg tussen 12.30 u. en 12.50 u.;
* Wickenburghseweg, dorp t Goy en Tiendweg, afsluiting tussen 13.00 u. en 13.20 u.;

* Oude Dorp, Dorpsstraat-Emmaweg-Herenweg en De Poort tussen 13.30 u.- 13.45 u.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).