Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 21 mei 2007

Huub Oosterhuis in Bibliotheek Waterweg

Zaterdag 2 juni 2007 is er in Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1, Schiedam een literaire middag rond Lucebert. Belangrijke gast is Huub Oosterhuis die gedichten van Lucebert zal analyseren en voordragen. Aanvang 14.30 uur. Toegang: E 7,50.

In het Stedelijk Museum Schiedam is nog tot en met zondag 3 juni 2007 de grote tentoonstelling Lucebert, schilder dichter fotograaf te zien. Tijdens deze tentoonstelling zijn er workshops poëzie Lucebert gegeven door Alessandro Aiello. Bibliotheek Waterweg organiseert samen met het Museum en Alessandro Aiello ter afsluiting van de workshops een literaire middag rond Lucebert. De belangrijkste gast op deze bijeenkomst is Huub Oosterhuis. Huub Oosterhuis is bevriend geweest met Lucebert en dus bij uitstek een Lucebert kenner. Hij draagt voor en analyseert de gedichten van Lucebert. Verder werken mee: Alessandro Aiello en Wouter van Bemmel. Alessandro Aiello draagt gedichten voor van Lucebert. Hij wordt begeleid door jazzmuzikant en multi-instrumentalist Wouter van Bemmel. Enkele deelnemers aan de workshops zullen hun eigen gedichten, gemaakt tijdens de workshop, voordragen.

De entree is E7.50. Toegangskaarten zijn te koop bij Bibliotheek Waterweg, Boekhandel J.S. van Leeuwen BV en Boekhandel Post Scriptum. Reserveren kan bij gh.v.norde@schiedam.nl of via 0102465724.


---

Informatie over Huub Oosterhuis
Huub Oosterhuis werd op 1 november 1933 geboren in Amsterdam. Hij studeerde filosofie in Nijmegen en Amsterdam. De priesterwijding volgde in 1964. Oosterhuis schreef vele bundels.Hij debuteerde in 1961 met Uittocht. In 2003 verscheen Een huis waar alles woont. In dit boek heeft Oosterhuis zijn gedachten en krachten over wat hem bezielt (taal, poëzie, het socialisme, de bijbel) gebundeld.

Informatie over Wouter van Bemmel
Wouter van Bemmel is geboren in Amsterdam op 22 september 1953. Hij studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf zijn studietijd is hij actief als trompettist (en bassist) in vele formaties en stijlen o.a. pop-muziek, klassiek, jazz. In de loop der jaren begon hij steeds meer te arrangeren en componeren o.a. voor het orkest Boulevard of Broken Dreams, waarna al snel Tv-opdrachten en films volgden. Als arrangeur heeft hij o.a. meegewerkt aan TV-tunes en de films Abel en Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp. www.woutervanbemmel.nl

Informatie over Alessandro Aiello
Alessandro Aiello is dichter. Hij publiceerde onder meer in Tortuca, Roodkoper, Zwart Water en De Gekooide Roos. Hij was redacteur bij het literair internetstencil de klos. Behalve voordrachten met eigen werk brengt hij met enige regelmaat de muzikale gedichtencyclus "...oh beminnelijk litteken" van Lucebert ten gehore. Hij stond op diverse podia, waaronder dat van Poetry International, het Bimhuis, Perdu, de Rode Hoed, De Doelen en het Concertgebouw van Haarlem. Een aantal componisten, waaronder Wiek Hijmans, Gijs Kramers en Caroline Ansink heeft zich laten inspireren door zijn werk. www.aiello.nl

Bibliotheek Waterweg
Contactpersonen:
Greet van Norde, 2465724
Wilma Lems, 2465714


---- --