Stadsdeel Amsterdam-Noord

Start zonne-energiecampagne Met gemak de zon op je dak

Op zaterdag 2 juni 12.00 uur - de eerste dag van de Week van Duurzaam Amsterdam - houdt stadsdeel Amsterdam-Noord een energiemanifestatie voor bewoners van het stadsdeel. Tijdens de Energiemanifestatie start o.a. de zonne-energiecampagne Met gemak de zon op je dak.

Portefeuillehouder Milieu, Kees Diepeveen zal om 12.15 uur deze manifestatie openen en het Nationaal Klimaatmonument onthullen. In de raadszaal wordt om 12.30 uur en 14.30 uur de film An inconvenient Truth van Al Gore vertoond en om 14.15 uur draagt stadsdeeldichter Adri Slomp een speciaal voor de gelegenheid gemaakt gedicht voor.

Energie en energiebesparing zijn op dit moment de belangrijkste speerpunten in het milieubeleid van stadsdeel Amsterdam-Noord. Via de actie Met gemak de zon op je dak stimuleert het stadsdeel duurzaam energiegebruik. Particuliere huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers.

Het Nationaal Klimaatmonument een wisseltrofee - wordt door SenterNovem en het Wereld Natuur Fonds toegekend aan gemeenten die klimaatbeleid hoog in het vaandel hebben en zich onderscheiden door het betrekken van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties daarbij.

Op de Energiemanifestatie is uitgebreide informatie over energiebesparing, schone energie en stadsverwarming. Er zijn stands aanwezig van Energiebureau ARC, Milieu Centraal, Afval Energiebedrijf en NUON, afdeling Milieu stadsdeel Amsterdam-Noord, CO2 Servicepunt met bespaarloket, Opgewekt.nu en Mijn CO2 Spoor. Ook is er de expositie Kunst uit afval, die is gemaakt door leerlingen van basisschool het Wespennest.

Noot aan de redactie: U bent van harte welkom om deze energiemanifestatie bij te wonen.

Datum: zaterdag 2 juni 2007
Tijd: 12:00 16:00 uur
Locatie: Stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000

Toegang is gratis.

Vera de Kort
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 455

Kijk voor meer informatie in de folder subsidie zonne-energie Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig