Time : 08:35:12
Date : 18 May 2007
Sender Name: europexa

Klassieke en alternatieve geneeskunde geven elkaar de hand op 2 juni te Oostkamp.

Dat het niet altijd vuur en water is tussen de klassieke en alternatieve strekkingen binnen de medische wetenschap bewijst een initiatief van het Antwerpse bedrijf Taotox. Dit laatste wist autoriteiten van beide strekkingen te strikken voor een medische "Meet & Greet" dewelke zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni in het cultureel centrum "De Valkaart" (Albert Rodenbachstr. 42) te Oostkamp. Onder het motto "Beter voorkomen dan genezen" (preventieve gezondheidszorgen) zullen 6 sprekers het o.a. hebben over beproefde manieren om het lichaam aan te sterken in zijn strijd tegen moderne beschavingsziekten.

"We werken vanuit een bepaalde filosfie", verdedigt co-organisatrice Yolana Gommers dit initiatief, "uiteraard beseffen we dat de klassieke wetenschap haar waarde meer dan bewezen heeft. Maar dat belet niet dat we openstaan voor "verfrissende" en "vernieuwende invalshoeken." , betoogt ze. "Dit initiatief kadert in onze holistische visie op de medische wetenschap, een brede aanpak biedt volgens ons een aantal niet te onderschatten voordelen. Het is hiermee dat we wensen naar buiten te treden tijdens deze bijeenkomst waarop we toch een paar honderd geïnteresseerde bezoekers verwachten", besluit ze haar tussenkomst.

Een manager van een "Dental Kliniek" naast een producent van "bioproducten" op het spreekgestoelte moet kunnen volgens de organisators. Van de invloed van amalgaam op de gezondheid tot een totaalvisie op anti-oxidanten, het zal de geïnteresseerde toehoorder worden voorgeschoteld in een 5 uur durende sessie waarop zowel de professionele medicus als de particulier is uitgenodigd. Achteraf kan men met de "prominenten" aan tafel in het kasteel "Cruydenhove", eveneens te Oostkamp.

Tijd om zich te vervelen, zal men volgens de organisatoren, nauwelijks hebben. Medeorganisator Ivo Bols hierover : "We kozen met opzet Oostkamp, niet alleen zijn de faciliteiten er prima in orde, bovendien kan de bezoeker tussen twee spreekbeurten door er genieten van muzikale randanimatie. Voor diegenen die er nog een "cultureel" schepje wensen bovenop te doen behoort een uitstapje naar Brugge tot de aantrekkelijke mogelijkheden.".

Dit unicum op medisch vlak neemt een aanvang om 13u -(Deuren 12u30)- Om 18u betreedt de laatste spreker het spreekgestoelte.

Programma aanvragen en/of inschrijven (niet noodzaklijk) kan door te telefoneren op het nummer 03/647.02.24 van het CBO. Mailen kan ook, op het adres info@tao-tox.be.

PERS

Om deze organisatie de nodige luister bij te zetten wordt er een persbrunch voorzien op de dag van het evenement zelf, om 11u 's ochtens in het kasteel "Cruydenhove" te Oostkamp. Tijdens deze persbijeenkomst zullen de aanwezige journalisten uitvoerig worden ingelicht over dit evenement en voorzien van een persmap. Nadien is er mogelijkheid tot stellen van vragen.

Persverantwoordelijke : Jan Timmermans - 0475 51 86 51

URL: http://www.taotox.be http://www.europexa.com
Picture: (None)

Link to Press Release - NL