Gemeente Bernheze


Senioren in beweging

Voor alle deelnemers van het GALM project in de gemeente Bernheze wordt op 2 juni 2007 de tweede Fitheidstest gehouden in sporthal de Zaert te Heeswijk- Dinther.

Het doel van het GALM (Groninger Actief Leven Model) project is het stimuleren van senioren die nog niet of onvoldoende in beweging zijn om aan sportieve activiteiten deel te nemen: Een actievere leefstijl wordt nagestreefd. Ook voor mensen met een chronische aandoening is het van belang om in beweging te komen.
In maart 2006 vond de eerste fitheidstest plaats, en op dit moment zijn er ongeveer 90 deelnemers actief binnen de GALM lessen.

Door middel van een tweede fitheidstest op zaterdag 2 juni 2007 in sporthal De Zaert in Heeswijk-Dinther, kunnen alle huidige GALM
-deelnemers zich nogmaals op hun fitheid laten testen. Tevens is het van belang om de opgedane ervaringen met elkaar te delen, en mogelijke vragen omtrent sporten en bewegen voor senioren te laten beantwoorden.

De testonderdelen bestaan uit onder andere een
oog-handcoördinatietest, lenigheid- en flexibiliteittest en een kracht- en wandeltest. Iedereen krijgt aansluitend een persoonlijk beweegadvies / gesprek. Let op : het is dus geen "conditietest".

Mocht u, als niet - GALM deelnemer, nieuwsgierig zijn geworden, of heeft u door omstandigheden de eerste test gemist, dan U kunt zich opgeven voor de fitheidstest.
U kunt zich aanmelden voor 1 juni 2007. De kosten voor de test bedragen EUR 3,00 en u heeft 1,5 - 2 uur nodig om het traject te doorlopen.

Aanmelden kan bij de coördinator van de testdag, Rian Tichelaar, projectmedewerker van Stichting Sportservice Noord Brabant. Zij is te bereiken via e mail: r.tichelaar@ssnb.nl of telefonisch op 06 248 22 505. Bij haar kunt u ook terecht met eventuele vragen.