Hulpverlening Gelderland Midden



Extra inentingsmogelijkheid inenting Hepatitis A

Op zaterdag 2 en 9 juni a.s. organiseert Hulpverlening Gelderland Midden speciaal Hepatitis A spreekuren voor mensen die op vakantie of familiebezoek gaan naar Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte. Wie gebruik maakt van dit extra spreekuur krijgt korting op de consultprijs. Een afspraak is verplicht.

De vaccinatie is bestemd voor:


· kinderen die met hun ouders op vakantie of familiebezoek gaan naar Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte. Zij hebben vaak geen weerstand opgebouwd zoals hun ouders of grootouders die langere tijd in deze landen hebben gewoond.


· volwassenen die naar deze landen op vakantie gaan (personen van 19 jaar en ouder komen ook in aanmerking voor DTP vaccinatie).


· personen die 15 jaar of langer in één van bovenstaande landen hebben gewoond, hoeven niet voor hepatitis A gevaccineerd te worden. Zij hebben in deze periode al voldoende weerstand opgebouwd.

Besmetting met hepatitis A is mede te voorkomen door een vaccinatie, welke bestaat uit één prik in de bovenarm. Na één vaccinatie geldt een beschermingsduur van één jaar. Wanneer de vaccinatie het volgende jaar wordt herhaald, geldt een levenslange beschermingsduur.

Het hepatitis A spreekuur vindt plaats bij Hulpverlening Gelderland Midden op:


- zaterdag 2 juni van 9.00 tot 17.00 uur, Eusebiusbuitensingel 43 te Arnhem


- zaterdag 9 juni van 9.00 tot 17.00 uur, Stationsweg 60 te Ede.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een hepatitis A vaccinatie is een speciaal telefoonnummer opengesteld: (026) 3775400 .

Tijdens dit spreekuur wordt een flinke korting gegeven op de consultkosten. Het tarief is zes euro. De kosten van de vaccinatie zelf komen daarbij.

Uiteraard kan men ook op andere dagen terecht bij Hulpverlening Gelderland Midden voor een hepatitis A vaccinatie. Tijdens de normale spreekuren (in Arnhem én Ede) geldt het kortingstarief niet!

In de genoemde vakantielanden aan de Middellandse Zee kan gemakkelijk een besmetting met hepatitis A worden opgelopen. Hepatitis A is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door het hepatitis A virus. Het virus wordt overgebracht door besmet water en voedsel. Om verspreiding van deze ziekte in Nederland te voorkomen, maken de GGD-en extra reclame voor inenting.