Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Royal Haskoning Chess Challenge op 2 en 9 juni in Nijmegen

Op de zaterdagen 2 en 9 juni wordt in Nijmegen de Royal Haskoning Chess Challenge georganiseerd, het officiële Nederlands Kampioenschap voor studententeams. Er is meer dan EUR 2.000 aan prijzengeld beschikbaar. Tevens ontvangt het winnende team een verzorgde uitzending naar een sterk Europees toernooi van (groot)meesterniveau.

Aanmelden kan door het digitale aanmeldformulier op de website van het toernooi( http://www.schaakbond.nl/chess-challenge/) uiterlijk 1 april door het sportcentrum van de universiteit of hogeschool te laten invullen.

Een team bestaat uit vier spelers van dezelfde universiteit of hogeschool. Voor dit seizoen (een oneven jaar) geldt niet de bepaling dat een team minimaal één vrouwelijke en minimaal één mannelijke deelnemer moet hebben. De deelnemers moeten geboren zijn tussen 1 januari 1979 en 31 december 1989. Het inschrijfgeld per team is EUR 40,-. Het speeltempo is 1 uur per speler voor de gehele partij. Om de deelname van vrouwen te bevorderen zal er een extra prijs voor vrouwen beschikbaar worden gesteld.

Er is tevens een toernooiposter aangemaakt. Deze is via bovengenoemde website in hoge resolutie op te halen.

---