De Nacht van de Fooi 2007


Keep the Change, Change the World

NEDERLAND, 20070523 -- De derde editie van de Nacht van de Fooi is in aantocht. Zaterdag 2 juni gaan alle fooien die gegeven worden in deelnemende horecagelegenheden naar kleinschalige en duurzame projecten in arme landen. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Delft, Groningen, Nijmegen en Breda zijn de voorbereidingen in volle gang om de Nacht van de Fooi weer tot een daverend succes te maken!

Disco's, restaurants en café's adopteren voor een dag en nacht een van de acht projecten die door de organisatie van de Nacht van de Fooi zorgvuldig zijn geselecteerd. Alle fooi die wordt opgehaald in een horecagelegenheid, gaat naar het project dat zijzelf uit de lijst van projecten hebben gekozen. Op 2 juni gaat 's morgens om 9:00 uur de Nacht van de Fooi officieel van start. Vanaf dat tijdstip gaan alle fooien die gegeven worden naar het project dat door de horecagelegenheid wordt gesteund. Speciale gerechten, drankjes en thema-avonden maken deze zaterdag extra leuk om uit te gaan en stimuleren het publiek om zo diep mogelijk in de buidel te tasten!

Er worden in het teken van de Nacht van de Fooi verschillende evenementen georganiseerd. In Breda is er een `hoge hakken-race' op de Grote Markt, en in Nijmegen opent de loco-burgemeester de Nacht onder begeleiding van Afrikaanse trommelaars. Fooipop op de Beestenmarkt in Delft. Op het Stadhuisplein van Rotterdam slaat Burgemeester Opstelten op traditionele wijze een vat bier aan en treden de Woorddansers op. Groningen gaat knallen met een lasershow.

De landelijke opening vindt om 19:00 uur plaats in Amsterdam in Pakhuis de Zwijger. Verwacht daar informatie over de verschillende doelen, een debat onder leiding van Froukje Jansen, een fototentoonstelling van Ton Koene en muziek van Joy Wielkens. Ook acteur Thom Hoffman zet zich in voor de Nacht van de Fooi: hij tapt biertjes na de voorstelling in Carré.

Meer informatie is te vinden op de website (www.nachtvandefooi.nl). Ook voor informatie over de projecten en deelnemende horecagelegenheden kan de website geraadpleegd worden. Ga gezellig de stad in tijdens de Nacht van de Fooi en feest mee voor het goede doel: small change for you, big change for them!





Eva Bik