Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Feestelijke onthulling Servicebus bij gemeentehuis - persbericht 041 - 29 mei 2007

Inwoners van harte welkom Op zaterdag 2 juni tussen 14.00 en 14.30 uur vindt de feestelijke onthulling plaats van de Servicebus die vanaf 4 juni in Hoogezand-Sappemeer gaat rijden.

Het festijn vindt plaats op het plein tussen het gemeentehuis en winkelcentrum De Hooge Meeren. Wethouder Verkeer en Vervoer Frans Luijckx, de voorzitter van de Ouderenraad Bert Kolk en teamcoördinator Ontwikkeling van het OV-bureau Groningen Drenthe Erwin Stoker zullen de onthulling verrichten.

De Servicebus Hoogezand-Sappemeer is een proef van een jaar die de wijken Woldwijck, het Noorderpark en het Margrietpark openbaar vervoer-aansluitingen biedt op de winkelcentra en het stadscentrum. Tevens sluit de dienstregeling aan op andere vormen van openbaar vervoer (trein en bus). De Servicebus rijdt van maandag tot en met zaterdag en op koopavond elk uur een vaste route met een vaste dienstregeling.

De gebruikelijke vervoersbewijzen zijn ook in de Servicebus geldig. Bovendien is het mogelijk om een 1-eurokaartje bij de chauffeur te kopen. Door de lage instap en de ruimte in de servicebus is deze bijzonder geschikt voor gebruikers van bijvoorbeeld rollators. Iedere belangstellende is welkom om met een hapje en een drankje kennis te komen maken met de Servicebus. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.