Ministerie van Defensie

01-06-2007 15:44

LANDMACHTDAGEN VAN START

Twee potentiële landmachtkandidaten zien verschillende tanks aan zich voorbijtrekken - Foto: Defensie
klik voor vergroting
Zaterdag 2 en 9 juni opent de landmacht haar deuren voor het publiek. Scholieren, postactieven en defensiepersoneel nemen vandaag alvast een voorproefje. De bezoekers wacht een uitgebreid programma vol spectaculaire demonstraties.

Bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar de nationale taken die Defensie heeft in eigen land. Achter op het terrein komt de bezoeker bijvoorbeeld in een filmset terecht. Daar waant hij zich slachtoffer van een nationale ramp. Het is een interactief programma, dus de bezoekers van de Landmachtdagen mogen zelf ook meedoen. Militairen laten hier zien hoe ze samen met civiele instanties bijdragen aan de binnenlandse veiligheid.

Personeel geeft uitleg over de Leopard 2 tank - Foto: Defensie klik voor vergroting
Maar er is meer. Het Korps Commandotroepen verzorgt een aantrekkelijk optreden met parachutisten, die pal voor de publiekstribune landen. Verder zijn er onder andere demonstraties met tanks en pantservoertuigen van de Gemechaniseerde Brigade.

Ook kan het publiek zich vergapen aan nieuwe voertuigen, zoals de Fennek en de Boxer. Veel indruk maakt de kracht van de Leopard tank. Voor de ogen van de toeschouwers verpulvert hij moeiteloos een personenauto.

Scholieren stonden in de rij om een paar seconden door de lucht te glijden - Foto: Defensie
klik voor vergroting
Topsporters als judoka Mark Huizinga en ringenturner Youri van Gelder laten zien hoe zij hun sport meester zijn. Ook de jonge bezoekers kunnen hun sportiviteit tonen op de klimwand en de kabelbaan.

Natuurlijk is er veel meer te zien en te beleven. De komende 2 zaterdagen is iedereen welkom op de Prinses Margrietkazerne in Wezep.

Gerelateerde links:
Open dagen 2007
Intensivering civiel-miliaire samenwerking