Gemeente Hardenberg

Uitreiking Dam-Oscars bij slotceremonie WK Dammen Hardenberg 2007

Voor het eerst in de damgeschiedenis worden zaterdag bij de slotceremonie van het WK Dammen in Hardenberg zogenoemde Dam-Oscars uitgereikt. Een jury, bestaande uit de dam-toppers Harm Wiersma, Johan Krajenbrink en Andreas Kuyken bepaalt wie de vier Oscars gaan winnen in de categorieën mooiste technische partij, mooiste combinatie, mooiste eindspel en de meest attractieve sportieve prestatie. Bij elke Dam-Oscar hoort ook een geldbedrag van 400 euro.

Het bestuur van de Stichting WK dammen Hardenberg 2007 is blij met de medewerking van prominenten in de damwereld, die als jurylid willen fungeren. Het gaat om drie Internationale Grootmeesters (GMI), die op een professionele en onafhankelijke manier de spelers en partijen kunnen beoordelen.

Harm Wiersma is met zes wereldtitels ongetwijfeld de meest succesvolle Nederlandse dammer allertijden. Andreas Kuyken, die voorzitter is, komt uit Zwitserland en is geen onbekende in de damwereld. Neerlandicus Johan Krajenbrink is trainer/speler en schrijver van damboeken. Ook staat hij bekend als welbespraakt explicateur met een scherp analytisch vermogen.

De Dam-Oscars worden uitgereikt tijdens de slotceremonie, die zaterdag 2 juni a.s. om 15.00 uur begint in de grote zaal van theater de Voorveghter in Hardenberg.