Ingezonden persbericht


Enschede, 30 mei 2007.

Wauw Rally Team klaar voor Helmond

Persbericht Chevrolet Kalos Challenge

De Chevrolet Kalos Challenge kent dit jaar een grillig verloop. Verschillende Chevrolet Kalossen raakten in Zeeuws Vlaanderen onherstelbaar beschadigd. Het Wauw Rally Team heeft alle zeilen moeten bijzetten om in Helmond aan de start te verschijnen. Enkele teams gaan in Helmond zelfs van start met een compleet nieuw opgebouwde auto.

Het Wauw Rally Team met Bert Vloegraven aan het stuur van de bruin-goud gevlamde Kalos viel in Hulst eveneens uit met een schade. De opvallend gevlamde Kalos werd inmiddels hersteld en Vloedgraven kan proberen om het ongelukkige verloop van de Paradigit ELE Rally 2006 te vergeten.

"Op de zaterdag proeven kunnen de deelnemers de voordelen van het sperdifferentieel vol benutten. De afwisseling tussen verhard, onverhard, licht en donker, maakt van de ELE rally een loodzware wedstrijd", aldus Bas Oude Luttikhuis namens de Wauw hoofdsponsoren 't Wagenhuys - Autdoor SUV Almelo, Auto Unie Enschede-Hengelo en Wuco Auto's uit Oldenzaal. Het zwaartepunt van de rally ligt traditioneel op de zaterdag. De proeven rond Helmond (Stiphout en Bakel) en rond Best (Best, Oirschot, St. Oedenrode en natuurlijk de publieksproef in Son) zullen de scherprechters zijn. Daar worden de klassementen gemaakt, hoewel de proeven op de zondag absoluut niet uitgevlakt mogen worden. In totaal krijgen de deelnemers aan de Chevrolet Kalos Challenge Hans 25 proeven met 200 loodzware wedstrijdkilometers voor de wielen. Op zondagmiddag zal bekend zijn of het Twentse Wauw Rally team de rally succesvol heeft volbracht.

43e Paradigit ELE Rally

Algemene gegevens
Datum: 2 en 3 juni 2007
Locatie: start en finish op het Speelhuisplein in Helmond Lengte: 462 km, met 25 klassementsproeven (KP's) over 192 km (90% verhard / 10% onverhard) Website rally: www.paradigit-elerally.nl
Website Challenge: www.kalos-challenge.nl
Website Wauw: www.wauw.nu

Tijdschema
Zaterdag 2 juni 2007 - eerste etappe
12:01 uur Start, podium Speelhuisplein, Helmond
13 KP's (6 verschillende) in omgeving Helmond en Best
01:00 uur Finish eerste etappe, podium Speelhuisplein, Helmond

Zondag 3 juni 2007 - tweede etappe
09:31 uur Start, podium Speelhuisplein, Helmond
12 KP's (4 verschillende) in omgeving Helmond
15:30 uur Finish, podium Speelhuisplein, Helmond

Startnummers Chevrolet Kalos Challenge
78. Corné Damen/Ronald Wassink
79. David Westenbrink/André Schoonewolf
80. Marcel Landzaad/Hester van Ovost
81. Demian Jensen/René Roelofs
82. Ad Blom/Amy Donkers
83. Eduard Eertink/Maick Nijland
84. Frank Tetteroo/John Cornelissen
85. Bert Vloedgraven/Thomas Pieket Weeserik
86. Marcel Poublon/Carina van Westen
87. Hans Leegsma/Johan Schop
100. Julie Devalet/Geert Grooten (B/B)

---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht