Gemeente Utrecht

Vleutenseweg zondag afgesloten

De gemeente gaat aankomend weekend de laatste werkzaamheden aan de Vleutenseweg uitvoeren. Vanaf zaterdagavond 2 juni 22.00 uur tot maandagochtend 4 juni 5.30 uur is de Vleutenseweg in beide richtingen niet bereikbaar voor autoverkeer. Er wordt een toplaag asfalt en belijning aangebracht. De bussen rijden wel.

Zowel de rijbaan de stad uit (Wolf en Dekenplein tot aan de Majellapark) als de rijbaan de stad in (Spinozaweg tot aan de Damstraat) worden in de avond en nacht voorzien van een nieuwe deklaag. Deze mag 24 uur niet door (vracht)auto's, bussen of motoren bereden worden. Zondag 3 juni is daarom gereserveerd voor het laten drogen van de nieuwe deklaag en het opnieuw aanbrengen van de belijning. De busbaan, het fietspad en de kruispunten met de Groeneweg en de JP. Coenstraat worden niet opnieuw geasfalteerd, omdat deze nog in goede staat zijn. De zijstraten die op de Vleutenseweg uitkomen zijn tijdens de uitvoering afgesloten. Alleen de kruisingen met de Groeneweg en de JP. Coenstraat blijven open. Op deze punten werken de verkeersregelinstallaties normaal om het verkeer via de kruising naar de overkant te leiden. Voetgangers en fietsers hebben ook een beperkte doorgang en kunnen alleen op aangeven plaatsen oversteken.

Voor het autoverkeer, komend uit de richting van de A2, de Cartesiusweg, de Spinozalaan en het Westplein is een inritverbod voor de Vleutenseweg ingesteld. De omleiding wordt met borden aangegeven en loopt via de Lessinglaan, het 24 Oktoberplein, de Graadt van Roggenweg en de Amsterdamsestraatweg. Verkeer van en naar de wijken Majella en Nieuw Engeland kan via of de Wolff en Dekenstraat of via Lombok de Groeneweg / van Koetsveldstraat benutten om op plaats van bestemming komen. Verkeer van en naar Lombok kan rijden via de Kanaalweg en of de Laan van Nieuw Guinea.

Noot voor de media