Open Dagen Koninklijke Landmacht in Wezep

Defensie opent haar deuren! Ieder jaar laten de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee tijdens de open dagen aan het publiek zien hoe zij zich inzetten voor wereldwijde vrede en veiligheid. Dit jaar is er speciale aandacht voor nationale veiligheid. Iedereen kan zelf meekijken en meedoen en kennis maken met de taken en werkzaamheden van de krijgsmachtdelen. De marine, landmacht en luchtmacht hebben ieder een eigen open dag, maar alle krijgsmachtdelen zijn ook te zien op elkaars Open Dagen.

De Landmacht bijt het spits af met Open Dagen op zaterdag 2 en 9 juni op de Prinses Margrietkazerne in Wezep. Deze dagen laat de Koninklijke Landmacht zien hoe zij samen met civiele instanties bijdraagt aan de veiligheid in Nederland. Toegang tot de Landmachtdagen is gratis en de verwachte 100.000 bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer te reizen.

Op de Open Dagen wordt de samenwerking met civiele organisaties nagebootst met een scenario waarbij een deel van Nederland te maken heeft met watersnood. Bezoekers kunnen hier actief aan deelnemen.

Ook wordt het huidige en toekomstige materieel van de landmacht tentoongesteld zoals de Bushmaster, de Fennek en de Boxer. Aan de hand van demonstraties krijgt de bezoeker een beeld van het huidige optreden van de landmacht. Naast nationale veiligheid, is er aandacht voor de inzet in Afghanistan. Zo is er een compound nagebouwd waarin zichtbaar is hoe militairen wonen en werken tijdens de missie in Uruzgan.

Radio Uruzgan (3FM) verzorgt live uitzendingen vanaf de kazerne en voor de kinderen is er een speciaal sport en spel programma. Turner Yuri van Gelder van de Defensie Topsport Selectie geeft een demonstratie.

De Prinses Margrietkazerne ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf het station Wezep. Voor meer informatie kijk op www.landmacht.nl. Ontdek wat de Landmacht doet voor jouw veiligheid!

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed