Universiteit Twente

Oude Markt Enschede een dag lang in teken van wetenschap en techniek

Zaterdag 2 juni aanstaande worden op de Oude Markt van Enschede verschillende demonstraties gegeven van techniek en wetenschap. In deze `Science on Tour' nemen studenten van de Universiteit Twente belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld áchter de alledaagse dingen om ons heen. In veel gevallen doet het publiek actief mee. Een week later is de `Science on Tour' te vinden bij Kunst in het Volkspark, ook in Enschede.

Hoe kunnen we iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon met lucht langzaam leeg? Een team van 25 studenten van de opleidingen Technische Natuurkunde, Chemische Technologie en Elektrotechniek geeft uitleg over de meest uiteenlopende natuur- en scheikundige verschijnselen. Vaak kan het publiek aan den lijve ondervinden hoe iets werkt. Veel bezoekers zullen zich gaan verwonderen en naderhand anders tegen de wereld aankijken!

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen:

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur op de Oude Markt van Enschede

Zondag 10 juni van 11.00 tot 17.30 uur bij Kunst in het Volkspark in Enschede.

`Science on Tour' is een Euregio-project van de Universiteit Twente waarbij met name kinderen en jongeren kunnen zien en ervaren dat techniek en wetenschap leuk, fascinerend en vooral ook nuttig is.