Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord viert de feestweek samen met Hoogtij Cultuurkaravaan en de Atelierroute

Van 2 t/m 10 juni is het feest in Amsterdam-Noord. Naast de tradionele festiviteiten in de zes winkelcentra, vinden in die week ook de evenementen Hoogtij Cultuurkaravaan en de Atelierroute Boven t IJ plaats.

De initiatiefnemer van de feestweek is stadsdeel Amsterdam-Noord en heeft als primair doel de detailhandel in Amsterdam-Noord te promoten. Door deze week samen te vieren met de Hoogtij Cultuurkaravaan en de Atelierroute Boven 't IJ wil het Dagelijks Bestuur het feest toegankelijk maken voor een breder publiek.

Feest in de winkelcentra

De kermis op het Buikslotermeerplein start als eerste op 27 mei en duurt t/m 10 juni.

De festiviteiten vinden plaats in de winkelcentra Boven 't IJ, De Banne, Mercurius-plein, De Molenwijk, Purmerplein en Zonneplein. Deze worden vanaf 2 juni feestelijk ingeluid door de leden van het Dagelijks Bestuur, de voorzitter van de deelraad en Miss Noordje.

Hoogtij Cultuurkaravaan

Hoogtij de Cultuurkaravaan van Amsterdam-Noord vindt plaats van 2 juni t/m 9 juni. Het is een festival waarbij verschillende culturele disciplines, hoge en lage cultuur en etnische groepen elkaar ontmoeten en met elkaar in dialoog gaan. Het festival doet verschillende plekken in Amsterdam-Noord aan waar bewoners een podium creëren en laten zien dat je afhankelijk van waar je vandaan komt, je een eigen invulling geeft aan het Amsterdammer zijn. Op zes verschillende locaties in Amsterdam-Noord staat één van de volgende thema's centraal: wonen, culinair, folklore, straatcultuur, kunst en religie. Het festival is gratis te bezoeken.

Atielierroute Boven 't IJ

De Atelierroute Boven 't IJ vindt 9 en 10 juni plaats. Meer dan 60 kunstenaars stellen hun atelier open en tonen hun werk langs een route die voert langs oude dijken van Amsterdam-Noord tot ver in landelijk Waterland. Ook is er een overzichtstentoonstelling in het Bredero College, Meeuwenlaan 132. Per deelnemende kunstenaar worden twee werken tentoongesteld, zodat de bewoner van Amsterdam-Noord een selectie kan maken welke kunstenaar hij tijdens de Atelierroute wilt bezoeken.

Vernieuwde feestweekkrant

Ook de speciale feestweekkrant is dit jaar vernieuwd. De krant bevat nu een activiteitenkalender. Deze kalender biedt de bewoners van Amsterdam-Noord een festiviteitenoverzicht per dag, locatie en tijd. De speciale feestkrant is als losse bijlage te vinden in het Noord Amsterdams Nieuwsblad vanaf dinsdag 29 mei 2007.

Afzender

Mario de Paauw

Afdeling Communicatie

Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: (020) 634.9458