Amsterdam Oud Zuid


Duurzaam Amsterdam

Duurzaamheid is hot. Iedereen heeft het erover. Maar wat is het eigenlijk? In Amsterdam gaan we het zien. Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 juni 2007 zijn er overal in de stad evenementen. Van workshops tot proeverijen, van demonstraties en symposia tot wedstrijden en markten.

Zoals een zonnecellen botenrace, een knutselwerkplaats waar kinderen hun eigen windmolen kunnen bouwen, een rondvaart door de haven met de stadsecoloog, een kleding ruilparty waarbij mensen hun kleren kunnen showen op de catwalk. Of de opening van de eerste bouwmarkt die alleen duurzame producten verkoopt of de lancering van een innovatieve manier van video conferencing waardoor het zakenleven nog minder vlieguren hoeft te maken. Dat alles en nog heel veel meer.

Op zaterdag 2 juni vinden veel evenementen plaats rond de Stopera en op zondag 3 juni op het plein voor de Beurs van Berlage. Het GVB zet brandstofcelbussen in die langs diverse evenementen rijden.

Actie Oud-Zuid

Stadsdeel Oud-Zuid maakt de bewoners van het stadsdeel al enige tijd bewust van het belang van duurzaamheid in huis. Er loopt een actie om het gebruik van de standby knop op apparaten uit te zetten (zie ook: 'Stroomvreters doorgemeten') en huiseigenaren krijgen tips om hun woning energiezuinig te maken (zie ook: 'Eigen huis? Besparen is makkelijk!').

Kijk voor het evenementenprogramma op: www.duurzaam-amsterdam.nl.