Gemeente Leeuwarden

Afsluitingen N31 Zürich - Harlingen

Bron: Rijkswaterstaat Noord Nederland (25-05-2007) Op zaterdag 2 juni is de N31 tussen Zürich en Harlingen afgesloten voor alle verkeer. Tussen 04.30 en 19.00 uur worden in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden op en langs de weg uitgevoerd. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid met de bekende gele borden.

Het betreft hier maaiwerkzaamheden, onderhoud aan straatmeubilair, asfaltreparatie en sonderingen. Ook worden barriers op de weg geplaatst ten behoeve van de verdubbeling van de N31, die in volle gang is.

Om de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, combineert Rijkswaterstaat al deze verschillende werkzaamheden in één afsluiting op een dag met relatief weinig verkeersdrukte. Tussen 04.30 en 07.00 uur wordt omgeleid door het centrum van Harlingen. Daarna moeten de werkzaamheden tussen de Koningsbrug en Midlum gereed zijn en wordt alleen ten zuiden van de Koningsbrug omgeleid.

04.30 - 07.00 uur, Zürich - Midlum
Verkeer vanaf Amsterdam richting Leeuwarden wordt vanaf Zurich omgeleid via de Westerzeedijk door het centrum van Harlingen naar de aansluiting op de A31 bij Midlum.
Verkeer vanaf Leeuwarden richting Amsterdam wordt omgeleid vanaf de afslag bij Midlum door het centrum van Harlingen en vervolgens via Achlum, Arum en Witmarsum naar de A7.

07:00 - 19:00 uur , Zürich - Koningsbrug Verkeer vanaf Amsterdam richting Leeuwarden wordt vanaf Zurich omgeleid via de Westerzeedijk en de Stationsweg naar de aansluiting op de N31 bij de Koningsbrug.
Verkeer vanaf Leeuwarden richting Amsterdam wordt vanaf de Koningsbrug omgeleid via Achlum, Arum en Witmarsum naar de A7.

De omleiding wordt door middel van gele omleidingsborden aangegeven. De afsluiting wordt zo mogelijk eerder opgeheven en zonodig langer gehandhaafd. Tijdens de werkzaamheden (bovengenoemde periode) moet het verkeer rekening houden met een iets langere reistijd.

Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.