Gemeente Hardenberg

Uniek Wereld-Muziekfestival in Hardenberg

Prachtige afsluiting WK Dammen Hardenberg

Als spetterende afsluiting van het Wereld Kampioenschap Dammen wordt in Hardenberg op zaterdag 2 juni een uniek Wereldmuziekfestival gehouden. Maar liefst tien groepen uit evenzoveel landen van het bekende Festival Mundial uit Tilburg verzorgen die dag een afwisselend en kleurrijk programma voor jong en oud.

De meerderheid van de artiesten komt uit ontwikkelingslanden. Een schitterend artistiek aanbod van entertainers met een verhaal. In veel gevallen zijn de muziek-, dans- of theatergroepen echte ambassadeurs van werkgelegenheids- of scholingsprojecten in hun dorp, stad of streek. Hun optredens in Nederland hebben een grote impact op deze projecten. Ze zorgen voor financiële steun, versterking en uitbreiding van het project in het land van herkomst. Cultuur levert echt een waardevolle bijdrage, overbrugt grenzen en verbreedt de horizon. Met muziek en dans als universele taal: ontmoeting over grenzen heen. Onder meer de volgende artiesten komen op zaterdag 2 juni naar Hardenberg: Raiz de Polon (Kaapverdië) ;
Raiz di Polon staat garant voor een eigentijdse mix van dans en muziek. Met hun energieke optreden nemen ze u mee op reis langs de mooie culturen van de Kaapverdische archipel.
Kwani Experience (Zuid-Afrika)
Het achtkoppige Kwani Experience brengt de nieuwe sound van Soweto, een unieke fusion van jazz, soul, funk en hip-hop. Drum Se (India)
De uiterst kleurrijke groep Drum Se presenteert een programma met daverende percussie, snelle ritmes en dans uit alle hoeken van het subcontinent India.
La Symphonie de la Kora (Mali)
De Malinese groep La Symphonie de la Kora betovert u met de zang van een prachtige zangeres, begeleid door de magische klanken van maar liefst 7 Kora spelers.
The Dao Thuc Folk Water Puppet Troupe (Vietnam) Tijdens de moessons verrijzen in de deltas van Vietnam al eeuwenlang de waterpoppenspelers. The Dao Thuc Folk Water Puppet Troupe is een topgroep in dit bijzondere genre en is nu voor het eerst in Europa te bewonderen. Okobua (Suriname)
De groep Okobua bestaat uit zeer ervaren drummers die hun sporen optimaal hebben verdiend tijdens de vele winti-pree in Suriname. Zij laten het publiek zweven op de vele ritmes van de apinti-drum. Batuque Batucada (Brazilië)
Deze hippe en jonge groep uit de favelas van Rio de Janeiro speelt energieke samba ritmes en spetterende percussie als wapen tegen de drugscriminaliteit.

Podia
De groepen treden tussen 12.00 uur en 18.00 uur op, op verschillende podia in het stadscentrum van Hardenberg. De podia staan opgesteld in de omgeving van de markt en Blokker. Op het podium bij Den Herdenberger zijn optredens te zien en te beluisteren van lokale bands.

Wilhelminaplein
Het Wilhelminaplein is ingericht als kunstplein met o.a. een presentatie van de fotoclub Hardenberg, activiteiten rondom de Kunstsuper, portretschilderen, portretfotografie, optreden van een Djembeegroep en van 2 to get.

Winkels extra lang open
De winkels in Hardenberg zijn op zaterdag 2 juni geopend tot 18.00 uur.