Gemeente Hoorn


BOS Event en Dutch Open Hip Hop & Streetdance Championships op 2 en 3 juni in sportcentrum De Opgang

24 mei 2007 - In het weekend van 2 en 3 juni vinden in sportcentrum De Opgang het BOS Event (2 juni) en de tweede Dutch Open Hip Hop & Streetdance Championships (3 juni) plaats.

De organisatie is in handen van Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met Fishec Nederland, Stichting Netwerk en diverse participanten uit de BOS-driehoek.

Ruiz Cane op BMX BOS Event
Zaterdag 2 juni staat volledig in het teken van de BOS-Impuls (Buurt, Onderwijs en Sport). Dat wil zeggen dat er naast streetdance ook activiteiten als BMX, voetbal, basketbal, muziek en mode aan bod komen. Alle activiteiten op deze dag worden gratis aangeboden. De buurt, het onderwijs en verenigingen vaardigen in de verschillende categorieën diverse teams af. Het gaat om teams variërend in leeftijd van 8 tot 12 jaar, die tegen elkaar uitkomen in categorieën als voetbal, uni-hockey en basketbal. Tussen de verschillende toernooivormen door brengen de streetdanceteams hun ingestudeerde performance ten tonele, die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. In de pauze gaat de aandacht uit naar volleybalclinics. BMX, muziek en mode ontbreken niet tijdens dit BOS Event. Gedurende het weekend zijn er dan ook verschillende demonstraties van deze onderdelen. Zo zal Stichting Netwerk een wervelende modeshow verzorgen plus een live deejay.

Streetdanceteam

Dutch Open
Zondag 3 juni staat geheel in het teken van de Dutch Open Hip Hop & Streetdance Championships. Tijdens deze kampioenschappen strijden de deelnemers in de disciplines minis, cadets, juniors, youth en seniors om de ereplaatsen. De Hip Hop & Streetdanceteams komen uit binnen- en buitenland en er zijn Nederlandse en wereldkampioenen bij. De entree voor deze dag bedraagt 5 euro per persoon.

Meer informatie
Bel voor meer informatie of deelname aan het Bos Event het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn (0229) 25 94 50, of kijk op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Neem voor meer informatie of deelname aan het Dutch Open contact op met Fishec Nederland via het telefoonnummer 06 40 22 64 92 of kijk op www.fishec.nl.