Gemeente Dongen


Dongen Uit de Kunst gaat maar door!

Zaterdag 2 juni: Dongens Brabant Lokale cultuur in een openhartige, gezellige en Bourgondische sfeer. Met blaasmuziek, zang en voordrachten, Dongense muzikanten, volkszanger Peter Verschure en de Dorsvlegels, een koor, zangers en een Brabantse dialoog van Kunst naar Kracht.


9 en 10 juni: bUITen Kunst
Wandelend of fietsend een route volgen langs schitterende tuinen en sfeervolle locaties met ateliers en exposities van beelden en schilderingen

Zaterdag 16 juni: Kunstkas vol paprikas
De kas van José en Rene Claassen aan de Klein Dongenseweg 50 wordt op zaterdag 16 juni omgetoverd tot een Kunstkas. Drie paprikatelers laten de menselijke levensloop zien in de vorm van paprikas en tegelijkertijd de levensloop van paprikaplanten. Ook kunt u een kijkje in de kas nemen en zien hoe paprikas groeien. Daarnaast bereidt een kok een heerlijk paprikagerecht. Iedereen is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Er rijdt die dag een treintje tussen het centrum van Dongen en de Kunstkas, zodat zoveel mogelijk mensen de expositie kunnen zien. De Kunstkas is een initiatief in het kader van Dongen Uit de Kunst! In het project werken de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en de telers José Claassen, Jeannette Schoenmakers en Jeannette Jongeleen samen.

Zaterdag 23 juni: Witte Nacht
Ervaar de pracht van de Witte Nacht tot in de late uurtjes. Een nacht met sfeerelementen die samen een wit lint vormen in het centrum van Dongen. Buiten op straat maakt u kennis met levende standbeelden, body-art en kunstexposities. Er zijn volop terrasjes en live muziek. Vergeet vooral niet in het wit gekleed te gaan!

Laatst gewijzigd: 23-5-2007