Wageningen Universiteit

21 mei 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

Op 2 juni, de Dag van het Schaap, presenteert de Animal Sciences Group van Wageningen UR de WormenWijzer. De WormenWijzer, in de vorm van een internettoepassing, geeft behandeladviezen voor een verantwoorde aanpak van maagdarmwormen bij schapen. De toepassing is bedoeld voor schapenhouders en dierenartsen. U vindt de WormenWijzer op www.wormenwijzer.nl.

Tijdens twee demonstraties op de Dag van het Schaap kunt u voor het eerst kennismaken met de WormenWijzer. Uitgangspunt van de WormenWijzer is de bedrijfssituatie. Na beantwoording van een paar vragen, bepaalt de wijzer de kans op een maagdarmwormenbesmetting en volgen automatisch behandeladviezen. De adviezen zoeken een balans tussen het minimaliseren van de schade met daarbij een zo klein mogelijke kans op resistentieontwikkeling.

De WormenWijzer bevat de laatste kennis en inzichten over de maagdarmwormenbeheersing bij schapen. Het is daarmee tevens een hulpmiddel voor dierenartsen om hun kennis over maagdarmwormen te actualiseren.

De WormenWijzer is gratis beschikbaar. De wijzer is ontwikkeld door de Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG), de Faculteit Diergeneeskunde en Gezonde Dieren (GD), in opdracht van het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren (PVE).

Contact
Animal Sciences Group
Jan Verkaik
0320 â 293 444
jan.verkaik@wur.nl