Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

16 mei 2007 038

Nijmegen maakt zich op voor de raadscup

Zaterdag 2 juni wordt om 12.00 uur het eerste fluitsignaal gegeven voor het landelijk kampioenschap zaalvoetbal van de gemeenteraden van de G27. In de Jan Massinkhal in Nijmegen zullen minimaal 13 teams strijden om de titel 'Meest actieve en sportieve raad van Nederland': Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Arnhem, Zoetermeer, Westland, Schiedam, twee teams van Dordrecht, Tilburg, Venlo en natuurlijk twee teams uit Nijmegen.

De eerste wedstrijden starten om 12.00 uur en de finale wordt rond 17.40 uur gespeeld. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats. Het belooft een mooie dag te worden met veel derby's (Arnhem-Nijmegen, Rotterdam-Dordrecht/Schiedam en Den Haag-Utrecht). Uiteraard zal het Nijmeegse team er alles aan doen om zijn titel te verdedigen! Uit verschillende berichten heeft Nijmegen vernomen dat alle teams veel hebben geoefend, dus iedereen komt goed beslagen ten ijs. De winnaar van het toernooi ontvangt een cheque van minimaal ¤ 3.250,-, te besteden aan een goed doel in eigen gemeente.

Deze tweede editie van het landelijk kampioenschap zaalvoetbal voor gemeenteraden wordt georganiseerd in navolging van de eerste editie in 2005 in Rotterdam. Dit toernooi werd destijds op initiatief van het Rotterdams raadslid Metin Çelik georganiseerd. Toen nam het team van de Nijmeegse raad de raadscup mee naar huis.

Nijmegen organiseert dit jaar onder het motto 'Gezondheid is denken en vooral ook doen' bijzondere activiteiten op het gebied van kennis, innovatie, sport en bewust leven. Van 10 tot 23 juni is Nijmegen bijvoorbeeld speelstad van het UEFA EK voetbal. Als Nijmeegse gemeenteraad kunnen we dan natuurlijk niet achterblijven op sportief gebied!

Na maandenlange voorbereidingen zijn de 2 Nijmeegse teams er helemaal klaar voor.

Met sportieve groet!

Het zaalvoetbalteam van Nijmegen,

Richard Preijers (CDA, teamcaptain)

Paul Depla (PvdA, wethouder, loco-burgemeester)

Alard Beck (PvdA)

Rutger Zwart (PvdA)

Wouter van Eck (GroenLinks)

Noël Vergunst (GroenLinks)

Pim de Ridder (GroenLinks)

Hennie Roorda (GroenLinks)

Frieda Willighagen (GroenLinks)

Hans van Hooft jr. (SP)

Sjoerd de Jong (SP)

Patrick Huliselan (VVD)

Miranda van Wageningen (Griffie)

George van der Woude (Griffie)

Kijk ook eens op www.nijmegen.nl/gezondestad

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met George van der Woude, griffie, doorkiesnummer 024 - 329 9030